kimlik kartı ve sürücü belgesi artık aynı kart üzerinde birleştirilebiliyor. Nüfus müdürlüklerine yapılan başvurular sonucunda, bu yenilikten faydalanmak mümkün hale geliyor.

Kimlik kartı ve ehliyetin birleştirilmesi, Gaziantep sakinleri için büyük bir kolaylık sağlıyor. Bu yenilik sayesinde vatandaşlar, sürücü belgesi ve kimlik kartını ayrı ayrı taşıma derdinden kurtuluyor.

Üstelik, nüfus müdürlüğüne yapılan başvurunun 5 dakikalık bir süreçte tamamlanmasıyla, zaman tasarrufu da sağlanıyor. Eski ehliyet sahipleri için ise yeni ehliyet alma zorunluluğu ve 15 TL'lik bir ücret söz konusu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi Duyurdu! Çiftçi Kredi Limitleri Artırıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi Duyurdu! Çiftçi Kredi Limitleri Artırıldı!

HANGİ BELGELER GEREK?

Gaziantep'te yeni kimlik başvurusunda 130 TL harç bedeli ve son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik bir fotoğraf gerekmekte.

Ayrıca, yenileme süreci sırasında eski ehliyet veya kimliğinizin yanınızda bulunması gerekiyor.

Eski ehliyetinizi hâlâ kullanıyor olmanız durumunda, birleştirme işlemine geçmeden önce yeni bir ehliyet temin etmeniz ve 15 TL ödemeniz gerektiğini unutmamalısınız.