Altın ve Para Uzmanı Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altındaki son gelişmeleri anlattı. Yükseliş için tarih ve rakam verdi.

ABD'den gelen verilerle birlikte altın rotasını yeniden belirledi. Ons altın ve gram altın fiyatlarında düşüş var. Altın fiyatlarında son durum ve seyir nedir? Altın ve Para Uzmanı Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, aşağı yönlü seyrin yatırımcılar için bir alım fırsatı olduğunu vurgulayarak çarşamba gününü işaret etti. Memiş, altında her ay kademeli olarak artış yaşanacağını kaydetti.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Altın geçen hafta dalgalı bir seyirdeydi. Çarşamba gününe kadar baskı altında kalan altın fiyatları hem ons bazında hem gram bazında çarşamba sonrası yükseliş trendindeydi. Gram altın tarafında 2070 seviyesine kadar, ons altın tarafında da 2057 dolar seviyesine kadar yükselişler gördük." dedi.

Memiş sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen hafta ABD'de açıklanan veriler önemliydi. Faiz kararları açıklandı. Yine küresel çaptaki gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz. Bu hafta da altında dalgalı bir seyir bekliyoruz. Altın haftaya baskı altında başladı. Biraz daha düşüş trendinde. Ons altında 2025 dolar seviyesi var şu anda. Gram altın serbest piyasalarda 2055 seviyesinde. Çarşamba gününden sonra bu yükselişlerin devam edeceğini öngörüyoruz."

Altın Fiyatları Baş Döndürdü! Uzman İsim Uyardı! Tarih ve Rakam Verdi!

"Özellikle yine ons altındaki hedef noktamız 2070 dolar seviyesi, gram altın hedef noktamız da 2090 lira seviyesi. Çarşamba gününden sonra bu yükselişlerin devam etmesi muhtemen. Doların uluslararası piyasalarda değer artışı var. Dolar endeksi 104 seviyesinin üzerinde. O yüzden bu baskılanma devam ediyor yine."

Gazianteplilere Müjde, Antep Fıstığı'nın Hasadı Başladı! Gazianteplilere Müjde, Antep Fıstığı'nın Hasadı Başladı!

"Ons altında 2018 dolar destek seviyesini takip edeceğiz. Buradan tekrar bir tepki yükselişi var. Bu baskılanan yatay sakin seyirde altın alacak, düğün yapacak, altın borcu olan vatandaşlarımıza da alım fırsatı vermeye devam ediyor."

"Yine yılın ikinci yarısı ile alakalı merkez bankalarının faiz indirime beklentileri, jeopolitik gerilimler ve küresel ekonomiye dair belirsizliklerin halen devam ediyor olması altının yine güvenli liman gömleği giymesine neden oluyor. Altın güçlü duruşunu 2024 yılında koruyacaktır. Altın fiyatlarında yaşanan bu sakin seyrin aslında altın alacak yatırımcısına da fırsatlar sunduğunu söyleyebilirim."

"Bu yılla alakalı öngörülerimizi yatırımcısına açıkladığımız zaman yaz aylarında düğün sezonunda 2500-2700 lira seviyesi, devamında 3 bin lira seviyesini hedef alan bir yükseliş beklediğimizi sık sık ifade ediyoruz. Hem ons altındaki yükselişler hem dolar TL kurunun güçlü duruşunu koruması bu tarafta yine etkiyi devam ettiryorum. O yüzden mesela 2 ay sonraki fiyatlara baktığımız zaman bugünün ucuz olduğunu göreceğiz. Yaz aylarına baktığımız zaman bugünkü fiyatların ucuz olduğunu göreceğiz. Altında her ay kademeli yükseliş trendi bizi bekliyor olacak."

Editör: Haber Merkezi