Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan kapıları kapatsa da asgari ücrete ara zam için peş peşe iddialar gelmeye devam ediyor.

Asgari Ücrete Ara Zam İddiası! '' O Rakama Tamamlanabilir''

TÜRK İş Başkanı Ergün Atalay'ın kıdem tazminatı ve asgari ücret açıklamalarına değinen Yavuz Barlas, "Türkiye'de sendikalaşma oranı o kadar düşük ki keşke bu kadar gücü olsa çalışanın." dedi.

Barlas, "Keşke dün 1 Mayıs'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı çıkıp 'Çalışma anayasasını ilan ediyoruz, partilerle görüşüyoruz' deseydi. Bu konuda eksiğimiz ve reforma ihtiyacımız var." dedi.

Barlas şu ifadeleri kullandı:

"Kıdem tazminatı çok önemli bir haktır. Bu hakkın da sonuna kadar savunulması gerek. Bu konunun tartışmaya bile açılmaması gerekiyor."

Gaziantepliler Toz Taşınıma Dikkat! Yarın Maskesiz Dışarı Çıkmayın! Gaziantepliler Toz Taşınıma Dikkat! Yarın Maskesiz Dışarı Çıkmayın!

"Asgari ücrete yapılabilecek zamların enflasyonu artırdığına dönük teoriyi oturup masaya yatıralım. Ortadan kaldıralım."

"Asgari ücrete daha küçük oranda bir ayarlama bekliyorum. Belki kimseyi memnun etmeyecektir ama sembolik de olsa bir artış..."

"Ben yüzde 15 - 20 arasında, 20 bin TL'ye tamamlanan asgari ücret bekliyorum. Temmuzda emekli ve memurlar bir zam alacaklar."

"Orada bir ayarlama yapılırsa asgari ücrete yaz aylarında bu fiyat artışlarını absorbe edebilirsiniz. Eylülde artış iddiaları çok gerçekçi gelmedi."