Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ortaya koyduğumuz programla biz tekrar enflasyonu tek haneye indireceğiz" açıklamasını yaptı. Şimşek, "Önümüzde tabii ki kolay olmayan bir süreç var.

Ama sabırla biz programımızı uygulayacağız ve bu program başarılı olacak" diye konuştu. Şimşek, enflasyonun tek haneye inmesinin ardından daha rahat bir şekilde konut alınabileceğini belirtti.

Bakan Şimşek Rahat Bir Şekilde Konut Alınabileceğini Belirtti! Enflasyon ve Konut Açıklaması! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,"Son yıllarda dünyada da Türkiye'de de enflasyon önemli bir sorun. Ortaya koyduğumuz programla biz tekrar enflasyonu tek haneye indireceğiz." dedi.

Bakan Şimşek konut kredileriyle ilgili de, "Enflasyonu tek haneye indirdiğimizde, siz çok daha rahat bir şekilde konut alabileceksiniz. Çünkü konut kredisi alabileceksiniz. AK Parti hükümetleri öncesi, konut kredisi yok denecek kadar azdı. Biz tek haneye indirince, krediye erişim arttı." değerlendirmesini yaptı.

Gaziantep'te Eski Ortakların Tartışmasında Vahşet Yaşandı! 3 Ölü Gaziantep'te Eski Ortakların Tartışmasında Vahşet Yaşandı! 3 Ölü

Şimşek, geçen yıl belediyeler arasında en büyük kaynağın İstanbul, Ankara ve İzmir'e ayrıldığını belirterek, "Bakın ilk 10'da Antalya var, Mersin var, Adana var. Bu 6 ilin tamamı gördüğünüz gibi muhalefetin elinde. Biz ayrımcılık yapmadık.

Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur." dedi. Şimşek, Bahçelievler'deki bir otelde düzenlenen "Güneydoğu Sofrası İstanbul Buluşması" programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum'un kampanyasına destek olmak için buluştuklarını belirterek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Kurum'un İstanbul'da büyük bir fark yaratacağını ifade eden Şimşek, İstanbul'daki en önemli sorunlardan ulaşım, konut açığı ve afet riskini AK Parti'nin ve Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayının çözeceğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi