Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, en büyük amaçlarından birisinin geleceğe temiz ve çevreci bir Gaziantep bırakmak olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi ve GASKİ olarak 2053 yılını esas alan İçmesuyu ve Atıksu Master Planı’nı hazırladıklarını ve şehir suyunun nabzını tuttuklarını belirten Şahin, “ Mizmilli bölgesinde 30 kuyu, Kartalkaya’da 1 baraj ve Düzbağ’da 1 regülatörümüzden aldığımız hamsuları, içmesuyu arıtma tesisimizde titizlikle arıtıyoruz.

IBAN'a Para Gönderip Açıklama Kısmına Bunu Yazmayanlar Yandı! IBAN'a Para Gönderip Açıklama Kısmına Bunu Yazmayanlar Yandı!

Yaklaşık 4 bin kilometrelik içmesuyu hattımızla, günde ortalama 500 yüzbin metreküp içilebilir kalitede içmesuyunu, Gazianteplilere kesintisiz ulaştırıyoruz. GASKİ, şehrin ihtiyaçlarını karşılamak adına, yılda 190 milyon metreküpün üzerinde içmesuyu üretiyor” dedi.

22 Mart Dünya Su Günü vesilesiyle bir mesaj yayınlayan Şahin, dünya genelinde yaşanan iklim kriziyle birlikte ortaya çıkan su kıtlığının her geçen gün daha fazla hissedildiğini belirterek, “Yaşamın kaynağı olan suyun korunması için büyük yatırımlar yaptık ve bugün Türkiye’nin Melen’den sonra en büyük içme suyu projesini tamamlayarak şehre memba su kalitesini getirdik, 2050’ye kadar su ihtiyacımızı karşıladık” dedi.

Editör: Haber Merkezi