CHP, 30 yıl sonra Nizip ve Şehitkamil Belediyelerini yeniden kazanırken, belediye sayısını yıllar sonra ilk kez 3’e çıkardı.

İl Başkanı Reis Reisoğlu öncülüğünde tarihi başarıya imza atan CHP, bir sonraki seçimde Gaziantep’te birinci parti olma hedefinde.

Başkan Reisoğlu, “Gaziantep, ilk seçimde yeniden solun kalesi olacak” açıklamalarında bulundu. 

Bilindiği üzere Gaziantep’te 30 yılın ardından kentin metropol, Türkiye’nin ise en büyük ilk 5 ilçesi arasında yer alan Şehitkamil Belediyeleri kazanıldı.

1994 yılında Refah Partisi’ne kaybedilen Şehitkamil Belediyesi, 30 yıl aranın ardından 2024 yılında yeniden CHP’ye geçti.

Gaziantep’in en büyük sırsal ilçesi olan Nizip’te de 30 yıllık aranın ardından kazanan CHP oldu. 2019 Yerel Seçimlerinde CHP’ye geçen Karkamış Belediyesi ise 31 Mart Yerel Seçimlerinde de CHP’de kaldı.

Bu seçimlerde Millet İttifakı adayı Ejder Demir yüzde 16,2 oy aldı, DSP Adayı Doğan ise yüzde 26,2 oyda kaldı. AK Parti Adayı Fatma Şahin, yüzde 53,9 oyla seçimleri kazandı. Bu seçimlerde CHP, Araban ve Karkamış Belediyelerinde seçimleri kazandı.

2024 Yerel Seçimleri ise CHP için bir ilk oldu. CHP İl Başkanı Reis Reisoğlu önderliğinde kenetlenen Adaylar, il ve ilçe örgütleri, Gaziantep’te büyük başarıya imza attı. CHP, 30 yılın ardından hem Nizip’te hem de Şehitkamil Belediyesi’nde seçimleri kazandı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz olurken, Nizip Belediye Başkanı ise Ali Doğan oldu. 2019’da olduğu gibi Karkamış’ta seçimler yüzde 50,05 oyla CHP’li isim Mustafa Güzel tarafından kazanıldı.

REİSOĞLU’DEN BİRİNCİ PARTİ SÖZÜ

2023 seçimlerinde 4. sıradan milletvekili adayı gösterilmesine rağmen, çalışma temposuyla 3. sıradaki DEVA Partili Ertuğrul Kaya’nın milletvekili olmasında büyük payı bulunan, kendisi ise az bir oy farkıyla TBMM’yi kaçıran Reisoğlu, ardından il başkanlığına seçilmişti.

Gaziantepli Öğrenci BERİL AYBÜKE'den Çok Manalı Bozkurt İşareti! Gaziantepli Öğrenci BERİL AYBÜKE'den Çok Manalı Bozkurt İşareti!

Zor dönemde CHP’nin Gaziantep’teki oyunu neredeyse ikiye katlayan ve yüzde 15 bandından kurtaran Reisoğlu, ilk yapılacak seçimde Gaziantep’’te birinci parti olacaklarını iddia ediyor. Reisoğlu, “Gaziantep’i yeniden solun kalesi yapıncaya kadar, gece gündüz durmadan çalışmaya devam” mesajı veriyor.

Editör: Haber Merkezi