6 Şubat depremleri sonrasında Gaziantep'te evine ağır hasar verilen O.E. isimli vatandaşın hayatına son vermesi sonrası sosyal medyada çıkan söylentilere Gaziantep Valiliği tarafından açıklama yapıldı.

Gaziantep Valiliği'nden İntihar İddialarına Cevap Geldi! 

Gaziantep Valiliği yaptığı açıklamada konu ile ilgili şu ifadeler yer verdi; “Bazı basın organlarında ve sosyal medyada İlimizde 6 Şubat depremleri sonrasında evine ağır hasarlı raporu verilen O.E isimli vatandaşın ilgili kurumlara evinin ağır hasarlı olmadığını anlatmaya çalıştığı ve sesini duyuramadığı için madde içerek hayatına son verdiği şeklinde iddialar yer alması üzerine açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur.

6 Şubat depremlerinden hemen sonra ilgili ekipler tarafından söz konusu evde hasar tespit çalışması yapılmıştır. 2. Katı yığma olan yapının bitişik nizamlı taşıyıcı duvarlarında 1 cm üzeri çatlaklar olduğu fotoğraflanmış ve bunun üzerine “Ağır Hasarlı” raporu yazılmıştır.

O.E isimli vatandaşımızın Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüze evinin hasar tespitine dair herhangi bir itiraz başvurusu da bulunmamaktadır.

IBAN'a Para Gönderip Açıklama Kısmına Bunu Yazmayanlar Yandı! IBAN'a Para Gönderip Açıklama Kısmına Bunu Yazmayanlar Yandı!

Bununla birlikte depremin ardından hazırlanan rapor ışığında O.E adına yapılan “Hak Sahipliği” başvurusu kabul edilmiş, ailesi çekilen kura sonucu afet konutlarında oturma hakkı kazanmıştır. O.E isimli vatandaşımıza depremin hemen ardından 24.02.2023 tarihinde başvurusu üzerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızca 3 bin TL deprem yardımı, sonrasında ailesine AFAD Başkanlığı tarafından 10 bin TL hasar ödemesi ve 15 Bin TL acil yardım ödemesi yapılmıştır.

Depremin olduğu tarih itibarı ile bahse konu aileye aylık 7.500 TL kira yardımı düzenli olarak yapılmaktadır. Bahse konu haberlerde yer alan O.E isimli vatandaşın mesajlarını devlet yetkililerinin umursamadığı şeklindeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Editör: Haber Merkezi