Bu yıl 5'incisi düzenlenen "Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali" sadece Türkiye ile sınırlı kalmayıp dünya genelinde de adından söz ettirmeyi başarıyor.

Gaziantep'ten Dünyaya Açılan Kapı, GastroAntep!

Gaziantep sadece kendi adının değil Türkiye'nin de dünya genelinde tanınmasına vesile oluyor. Geçmişten günümüze yemek kültürüyle birçok ülke sofrasına ilham olmanın yanında tarihiyle, müzeleriyle, tabiatıyla ve halk müzikleriyle adından da söz ettirmeyi başarıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ''Gaziantep için gastronomi hayattır.'' demişti. Gastronomi Gaziantep için hayat olmasının yanında sürdürülebilirlik açısından da çok şey ifade etmektedir.

Gaziantep iline özel bir kalkınma modeli oluşturmaktadır. Nasıl ki; Avustralya denildiği zaman Redbull akla geliyorsa, KFC ve Starbuck denildiği zaman Amerika akıllara geliyorsa, Gaziantep'te de Ali Nazik kebabı, Yuvarlama, Nohut Dürümü, Lahmacun gibi yemekleri akıllara getirip Gaziantep'e büyük getiri sağlıyor. Bu arada umarım Gaziantep'in kendine has bir yemek yada içecek markası dünya çapında kendine yer bulur.

Öyle ki, UNESCO Gaziantep'i Yaratıcı Şehirler Ağı'na katmıştır. Ayrıca "Dört Mevsim Gaziantep Yemekleri" kitabı dünya ikincisi olmuştu.

Diğer yandan ise dünya genelinde birçok kişinin Gaziantep'i merak etmesine ve sadece yemekleri için bile bu topraklara gelmesine vesile oluyor. Buda hem ülkenin hem de Gaziantep'in ekonomide kalkınmasına yarar sağlıyor.

Klavyede Türk Bayrağı ☪ Nasıl Yapılır? | Türk Bayrak Simgesi Kopyalama Klavyede Türk Bayrağı ☪ Nasıl Yapılır? | Türk Bayrak Simgesi Kopyalama

Sonuç olarak; Gaziantep yemekleriyle, kültürüyle, sanatıyla, geçmişiyle ve müzeleriyle gerek yerli gerekse yabancı turisti kendine çekmeyi başarıyor. Bunu da Festivaller yoluyla çok daha iyi tanıtımını sağlıyor.

Yunus Emre İyitütüncü Twitter https://twitter.com/valiente888