Gram altın tahmini için uzman yorumlarını merakla takip edenlere Doç. Dr. Batuhan Tufaner, Önümüzdeki süreçte gram altının 2600’lü seviyeleri denemesi muhtemel” yorumunu yaptı.

Gram Altın Alacaklar Dikkat! Gözler O Saate Çevrildi! Uzmanlar Uyardı! 

Daly ve Mester'in Fed'in 2024 yılında üç kez faiz indirimine gitmesini beklediklerini söylemeleri ons altını rekor seviyelere taşıdı. Ons altın bugün 2308 doların üzerine çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Altın, Fed'in faiz oranlarının düşeceği beklentisiyle bu yıl neredeyse yüzde 11 oranında yükseldi. Son 1 ayda yükseliş yüzde 9,62 oldu.

Standard Chartered Plc analistlerinden Suki Cooper'a göre, açık pozisyonlardaki düşüş, altının son dönemdeki rekoruna kısa pozisyon kapatmanın katkıda bulunmuş olabileceğini gösteriyor. Metali yükselten yeni bir katalizörün olmaması "fiyat hareketinin dalgalı ve düzeltmelere eğilimli olma olasılığını artırıyor" dedi.

Gaziantepliler Ne Yediğinize Dikkat Edin! O Kişilere Ceza Yağdı! Gaziantepliler Ne Yediğinize Dikkat Edin! O Kişilere Ceza Yağdı!

Bugün Fed Başkanı Jerome Powell'ın gerçekleştireceği açıklamalar başta olmak üzere yoğun makroekonomik veri takviminin yatırımların odağına olduğunu aktaran analistler, konuşmadan ve verilerden alınacak sinyallerin altının ons fiyatı üzerinde etkili olmasının beklendiğini dile getirdi. Powel TSİ 19.10’da konuşacak.

Editör: Haber Merkezi