Sosyal medyada okullarda 2. dönem açılmayabilir iddiası gündeme geldi. Veliler ve öğrenciler tarafından merak edilen iddiaya yönelik gerçek kısa sürede ortaya çıktı. İkinci dönem okullar açılacak mı?

İkinci Dönem Okullar Açılacak Mı? Son Dakika Haber

Okullarda ikinci dönem açılmayabilir şeklindeki iddialar sosyal medyada yayıldı.

İddiaya bağlı olarak öğrencilerin online eğitimle yeni dönemi sürdüreceği de konuşulanlar arasındaydı. Konuyla ilgili 2023-2024 eğitim öğretim yılı MEB takvimi kontrol edilirken gerçek de belli oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre 22 Ocak itibarıyla 15 Tatil başlıyor. İki hafta süreyle derslere ara verecek öğrenciler dinlenecek ve ardından ikinci döneme hazırlanacak.

Havaların soğumasıyla birlikte artan grip vakaları ve son dönemde konuşulmaya başlayan JN1 varyantı sebebiyle okullarda ikinci dönem açılmayabilir şeklinde iddialar ortaya atıldı.

5 ŞUBAT'TA OKULLAR AÇILACAK MI?

19 Ocak Cuma günü karnelerini alacak ve tatile başlayacak öğrenciler 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı ile ilgili ortaya atılan bu iddia ile birlikte derslerin online olarak işleneceğine yönelik konuşmaları da sosyal medyada takip etti.

Çok geçmeden gerçek anlaşıldı ve iddialar asılsız çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı takvimi normal düzeninde devam edecek. 5 Şubat günü açılacak okullarda yüz yüze eğitim olacak.

2023-2024 MEB TAKVİMİ

1. Ara Tatil: 13-17 Kasım

Deprem Bilimci (Kahini) Hoogerbeets'den 8 Şiddetinde Deprem Açıklaması! Deprem Bilimci (Kahini) Hoogerbeets'den 8 Şiddetinde Deprem Açıklaması!

15 Tatil: 22 Ocak-5 Şubat

2. Ara Tatil: 8-12 Nisan

Eğitim-Öğretim yılı kapanış: 14 Haziran

Editör: Mustafa İYİTÜTÜNCÜ