Sektör yetkilileri, seçim sonrası dikkat çekerek ikinci el araçlarda da beklenmedik fiyat artışlarının yaşanabileceğini ifade etti.

Döviz kurlarındaki yükselişin ardından, 1 Mart itibariyle sıfır araçlara yüzde 3 ila 7 arasında zam yapıldı.

Sıfır araçlardaki fiyat artışları, alıcıların ilgisini uzun bir süredir durgun olan ikinci el araç piyasasına yönlendirdi. Koç Otomotiv'in Yönetim Kurulu Başkanı Bahtiyar Koç, piyasada hareketlenmenin başladığını ve özellikle Mayıs ayında fiyatların ani bir şekilde yükselmesinin beklendiğini vurguladı.

Koç, Merkez Bankası'nın sürpriz faiz artırımı kararının ardından birçok kişinin araçlarını satıp paralarını mevduat faizine, altına veya dövize yatırdığını belirtti. Sıfır araç piyasasındaki küresel gelişmelerin ikinci el piyasasını da etkileyeceğini dile getiren Koç, birçok otomobil üreticisinin üretimi durdurduğunu veya kısıtladığını söyledi.

Gaziantepli Öğrenci BERİL AYBÜKE'den Çok Manalı Bozkurt İşareti! Gaziantepli Öğrenci BERİL AYBÜKE'den Çok Manalı Bozkurt İşareti!

Ukrayna'daki savaşın otomotiv sektörüne olumsuz etkilerine dikkat çeken Koç, "Bu sınırlı üretim, önümüzdeki günlerde ikinci el araç fiyatlarını oldukça artıracak" şeklinde konuştu.

Koç, "Sattığınız aracı birkaç ay sonra yerine koyamayacaksınız" diye uyardı.

Editör: Haber Merkezi