Threads Video İndir (5 Saniyede İndirin) 2023 Threads Video İndir (5 Saniyede İndirin) 2023
İnternet hızlandırma için ilk olarak bant genişliği yüksek Bir Modem Seçin. Bilgisayarınızdaki Virüsleri Temizleyin. İnternet Bağlantısında Kullandığınız Kabloları Kısaltın. Profesyonel Switch Cihazı Kullanın. Kablolu İnternet Bağlantısı Tercih Edin. Elektromanyetik Dalga Kesici Kullanın. Bunun için interneti hızlandırmanın oldukça farklı ve kolay yöntemleri var. Eğer sizinde internet ile ilgili sorunlarınız varsa, bu yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. Teknik bilginiz olmadan internet hızlandırma işlemini yapabilirsiniz.

İnternet hızlandırma (özet liste):

  • En önemli sorunların başında Wi-Fi şifresi geliyor. Başkası tarafından kullanılan internetiniz tahmin edemeyeceğiniz kadar yavaşlar. Hemen wifi şifrenizi değiştirin.
  • Modeminizi güncelleyin. Geçtiğimiz günlerde 3 yıllık modemi yenisi ile değiştirdiğimizde, 50 mb geçmeyen internet hızı 80'ni çok rahat gördü.
  • Oyun oynarken internet sorunu yaşıyorsanız, ping değerini düşürecek programlar kullanın. Programlar tam olarak ping değerini düşürmezse, dns adresinizi otomatik yapmayı deneyin.
  • Virüs varsa, bu da internet hızınızın düşmesine sebep olur. Güvenilir bir antivirüs programı ile cep telefonunuzu veya bilgisayarınızı taratın. Bulunan virüsleri temizleyin ve farkı görün. Eğer kullandığınız program bir virüs bulmadıysa farklı bir program ile yeniden taratın.
  • Eğer internet hızınızda belirgin bir düşüş varsa, sizinle alakası olmayabilir. Müşteri hizmetlerini arayın ve durumu bildirin.
  • Masaüstü uygulamalardan da kaynaklı olabilir. Bilgisayarınızı komple bir taratın ve gereksiz dosyaları silin.
  • Tarayıcıya kurduğunuz her bir eklenti de bu soruna yol açabilir. Her yeni sayfa açtığınızda bu eklentiler yeniden yüklenir, bu da internet hızınızın düşmesine yol açar.
  • Kullanmadığınız zamanlarda modeminizi kapatın. Isınma problemi genelde eski modemlerde sorunlara yol açabilir. Eğer modeminiz yeniyse kronik bir problem olabilir. Farklı bir modem takarak duruma tekrar bakın.
  • Windows bir işletim sistemine sahipseniz, güncellemeleri unutmayın.
  • İnternet geçmişinizi düzenli olarak temizleyin.
  • DNS ayarlarınızı otomatiğe getirin.

İnternet Hızlandırma

Kullanmış olduğunuz modemin bant genişliğini öğrenin. Neden mi? Bant genişliği düşük olan modemlerde internette haliyle yavaş olacaktır. Dahası yüksek bir bant genişliği olan modem almalısınız. Diğer yandan ise virüslerden kurtulun. Bilgisayarınızda virüs varsa internetin yavaşlamasına neden olacaktır. Anti virüs programı ile virüslerden kurtulup interneti hızlandırabilirsiniz. Diğer bir etken ise uzun internet kablolarıdır, ne kadar uzun olursa o kadar internet yavaş olacaktır. Yapmanız gereken internet kurulumu yaparken modem ile port arasında kısa kablo tercih alın. Başka bir işlem ise cihazınızı güncellemektir. Yazılımlar güncellenmemiş ise yada uzun süre aynı yazılımı kullanıyorsanız son yazılımı kullanmayı deneyin. İnternet daha hızlı olacaktır. Bir diğer yol ve en etkilisi ise ücretsiz olan internet hızlandırma programlarıdır. Bunlar güvenlik açığı oluşturmadan internetinizi hızlandırabilirsiniz.

Ücretsiz En İyi İnternet Hızlandırma Programı Önerisi

internet hızlandırma Sizlere en iyi ücretsiz internet hızlandırma programlarını göstereceğiz. Tüm detayları ile bakabilirsiniz.

1- Simple Net Speed

İnternet hızlandırma programı olan simple net speed hızlı bir internete erişmenize olanak sağlıyor. Bu arada Simple Net Speed ücretsiz olan bir programdır. İnternet bağlantısındaki yer alan sorunları iyileştirir. Hali hazırdaki internet hızınızı ortalama olarak 2 katına çıkarır. Kolay ara yüzü sayesinde hızlı bir şekilde programı kullanabilirsiniz.

2-Pointstone Internet Accelerator

En iyi internet hızlandırma programlarından biri olan Pointstone sizlere benzersiz internet deneyimi yaşatmaktadır. İnternetin hızından memnun değilseniz bu programı ücretsiz bir şekilde indirebilir ve internetinizi hızlandırabilirsiniz. Diğer yandan ise Windows işletim sistemi kullanıyorsanız adeta biçilmiş kaftandır. Pointstone Internet Accelerator kullanımı basit olan çok güvenilir bir internet hızlandırma programıdır.

3- Throttle

İnternetiniz yavaşsa bu tam size göre bir programdır. İnternet hızını optimize ederek hızlandırmasını sağlayan program upload ve download hızınıza olumlu yönde etki eder. Yapmanız gereken programı kurun sonra "go" butonuna basarak internet hızınızı 2 katına çıkarın.

İnternet Hızlandırma

İnternet hızlandırma programsız olacak şekilde sizlere tüm yöntemlerini göstereceğiz. Detaylarına bakalım.

1- İnternet Paketinizi Yükseltin

internet hızlandırma İnternet bağlantınızın yavaş olması internet paketinizin hızının düşük olmasıdır. Genel olarak kotalı internet olarak adlandırılan, belirli bir indirme limitinden sonra yavaşlayan internet paketleri; kota aşımı gerçekleştiğinde internete bağlanmayı zulüm haline getirir. İnternetten herhangi bir dosya indirirken veri trafiği internet kotanızı doldurur. Bilindiği üzer gelişen web teknolojileri sebebi ile internete bağlanırken bilgisayarınıza indirdiğiniz verinin boyutu da her geçen gün artmaktadır.

2- Antivirüs Programı Kullanın

internet hızlandırma Antivirüs programları internetinizi arttırmada çok önemli rol üstlenebilir. Bilindiği üzere pek çok internet sitesi var hangi güvenli hangisi değil bilemiyoruz, birine girip herhangi bir şey indirdiğimizde virüs olabilir, bilmeden bilgisayara virüs bulaşabilir ve interneti çok yavaşlatabilir. Bilgisayarınıza kuracağınız antivirüs programı ile tarama yaparak bilgisayarınızda virüs temizliği gerçekleştirin. Bu sayede internet hızınızın artmasını sağlayabilirsiniz.

3- Bant Genişliği Yüksek ve Yeni Nesil Modemleri Tercih Edin

internet hızlandırma Modeminizi yeni teknolojiye uyumlu hale getirin. Bilindiği üzere internet kullanıcısı tarafından, ISS firmalarının ilk abonelikte ücretsiz olarak verdiği modemleri kullanmaktadır. Diğer yandan eski teknolojili modemler, internet dünyasında sürekli yaşanan gelişmelere cevap verememektedir. Bu sebeple de internete bağlantı hızınızı olumsuz etkilemektedir. Bu arada internete bağlanırken bant genişliği yüksek olan ve yeni teknolojiye uyumlu bir modem tercih etmeniz, internetin hızını arttıracaktır.

4- Elektronik Switch Cihazı Kullanın

İnternet bağlantınız ile sabit telefonunuzu aynı hat üzerinden kullanıyorsanız internet yavaşlayabilir. Evinizde veya ofisinize giren kabloyu ikiye bölmek için, modem kutusundan çıkan “ADSL splitter” isimli cihazı kullanıyor olabilirsiniz. Bu nedenle ADSL splitter yerine, üzerinde elektronik devre olan ve sinyal kalitesini yükselten profesyonel switch cihazı kullanmanız halinde, internet hızınız bir miktar artacaktır.

5- Mümkünse Modeminize Kablo İle Bağlanın

İnternete Wi-Fi ile bağlantı kurmak internetinizi yavaşlatabilir. Kablosuz olarak iletilen internet sinyali kayba uğrar. İletim hızı düşer ve net yavaşlar. Bunun için kablo ile bağlanmak neti artıracaktır.

6- Modeme Bağlanan Tüm Kabloları Kısaltın

internet hızlandırma Evinize gelen, modeminize giren ve modeminizden çıkan kabloların uzunluğu da internet bağlantınızı etkileyen faktörlerdendir. Kablolar ne kadar uzun olursa, internet bağlantınız o şekilde yavaş olur. Dahası kablolar, ohm cinsinden bir dirence sahiptir ve bu direnç kablo uzadıkça artar. Buda netin yavaşlamasına neden olur.

7- Elektromanyetik Dalga Kesici Kullanın

Biliyorsunuz mu bilmiyorum ama ofiste yada evde kullandığınız elektronik cihazların tamamı, çalışırken elektromanyetik dalgalar yayar. Yayılan elektromanyetik dalgalar sonucunda; cep telefonu ve modem gibi cihazların çalışma performansı olumsuz etkilenir. Bu sebeple elektromanyetik dalga kesici kullanılmalıdır. Elektromanyetik dalga kesici kullanmak, internet bağlantınızın hızını arttırabilir.

8- Kablosuz Ağ Kanalınızı Değiştirin

Şehir merkezlerinde ADSL bağlantıları bulunmaktadır. ADLS bağlantıları, kablosuz ağ alanları üzerinden yayın yapar. Modemler genelde standart olarak aynı kablosuz ağ kanalını kullanır. Modeminizin arayüzüne girerek bu kanalı manuel olarak değiştirmeniz; daha az yoğun bir sinyal alanına denk gelerek, internete daha hızlı bağlanmanızı sağlayabilir. Bu arada modeminize erişebileceğiniz adresi ISS’den öğrenebileceğiniz gibi, modeminizin kullanma kılavuzundan da erişebilirsiniz. Adresi öğrenmek;
  • Windows işletim sistemli bilgisayarlarınızda “Başlat” kısmında “cmd” yazarak arama yapıp, açılan pencereye “ipconfig” yazdıktan sonra “enter” tuşuna basarak “Default Gateway” alanında da görebilirsiniz.
  • MacOS işletim sistemi kullanan bilgisayarlarda, modem yönetim adresini bulmak için; Apple > Sistem Tercihleri > Ağ menüsünde bulunan aktif bağlantıya tıkladıktan sonra, ekrana gelen “Gelişmiş” bölümüne gidebilirsiniz. Bu bölümde “TCP/IP” sekmesinde göreceğiniz “Yönetici” adresi, modeminizin yönetim adresidir.

9- Gerekli Değil İse Cache Temizlemeyin

internet hızlandırma Bilindiği üzere web tarayıcıları siteleri 2. ziyaretinizde daha hızlı gezinebilmeniz için ön bellekleme yaparlar. Dahası  önbellekleme; sitenin sürekli değişmeyen statik kısımlarının, tarayıcı tarafından bilgisayarınızda saklanması işlemidir. Kısacası cache temizliği yaparsanız, bilgisayarınızın hafızasındaki dosyalar silinir. Bu sebeple daha önce bağlandığınız bir siteye daha hızlı bağlanırsınız.

10- Kullanmadığınız Uygulamaların İnternetinizi Kullanmasına İzin Vermeyin

WhatsApp, Skype,Viber ve diğer uygulamalar siz kullanmasanız dahi arka planda çalışarak internetinizi ve bilgisayar kaynaklarınızı tüketerek bağlantı hızını yavaşlatır. CTRL+ALT+DEL tuşlarına aynı anda basarak, görevi sonlandır derseniz, internetiniz hızlanabilir. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">