İstanbul depremiyle ilgili Prof. Dr. Naci Görür'den uykuları kaçıracak açıklama geldi.

250 yıllık tekerrür periyodunu hatırlatan Görür, "İstanbul’da kesinlikle 7’den büyük bir deprem olacaktır" dedi ve Marmara Denizi'ndeki fayın kırılmadan kalamayacağının altını çizdi.

Prof. Dr. Naci Görür O Kritik İlleri Tek Tek Açıkladı! O İllerde Oturanlar Dikkat! Prof. Dr. Naci Görür O Kritik İlleri Tek Tek Açıkladı! O İllerde Oturanlar Dikkat!

Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili de konuşan Görür, "Aday olan isimler sağ olsunlar benimle konuştular. Hepsinin emrine amade olduk, bildiğimiz kadarını anlattık" dedi.

İstanbul depremiyle ilgili endişelendiren açıklama geldi. Yerbilimci Prof.Dr.Naci Görür, Sarıyer’de bir üniversitede İstanbul’da olası depreme yönelik 'İstanbul ve Deprem' programına katıldı. Etkinlikte bir sunum yapan Görür, öğrencilerin ve katılımcıların sorularını da yanıtladı.

İstanbul’da olası depreme yönelik 250 yıllık tekerrür periyodunu hatırlatan Görür, sunumunda Marmara’nın batı bölgesini işaret ederek 1912 yılında Tekirdağ bölgesinde, 1999’da ise, Gölcük’te deprem olduğunu belirtti.

Naci Görür, "İkisinin ortası Marmara Denizi ve 1766’dan beri deprem yok. Burası sismik bir boşluk. Jeolojide sismik bir boşluk asla devam edemez, doldurulmak zorundadır.

Editör: Haber Merkezi