IBAN'a Para Gönderip Açıklama Kısmına Bunu Yazmayanlar Yandı! IBAN'a Para Gönderip Açıklama Kısmına Bunu Yazmayanlar Yandı!

İzmir Menderes'te 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. Saat 08.19'da meydana gelen depremin derinliği 8.51 KM olarak ölçüldü.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan bir iki gün içinde 4 büyüklüğünde bir artçı gelebileceğini belirterek depremlerin 2 hafta sürebileceğini söyledi.

Ege Denizi'nde, merkez üssü Kuşadası Körfezi olan Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir'in yanı sıra Manisa'da da hissedilen deprem, kısa süreli paniğe neden oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi'nin merkez üssünü Ege Denizi'nde Kuşadası Körfezi olarak açıkladığı deprem, saat 08.19'da oldu. İzmir'in Menderes ilçesinin 5,42 kilometre açığında, yerin 8,51 kilometre derinliğinde olan deprem, kısa süreli paniğe neden oldu. Deprem, İzmir'in yanı sıra Manisa'da da hissedildi.

OLUMSUZ İHBAR ALINMADI

AFAD'dan yapılan ilk açıklamada ise, "Ege Denizi’nde, İzmir ilimizin Menderes ilçesi açıklarında saat 08.19’da meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmekte olup ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız." denildi. İzmir Valisi Süleyman Erban ve Aydın Valisi Yakup Canbolat, şu ana kadar yansıyan olumsuz bir durum olmadığını bildirdi.

"İKİ HAFTA SÜREBİLİR"

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan deprem sonrası kritik bir açıklama geldi. Depremlerin 2 hafta sürebileceğini belirten Ercan bir iki gün içinde de 4 büyüklüğünde deprem olabileceğini söyledi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ercan, "Kuşadası Pamucak Körfezi kuzeyinde 08.19’de M5,1 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bunun ana deprem olduğu kanısındayım. Artçılar 2 hafta sönümlenerek sürecektir. Bir iki gün içinde M4 büyüklüğünde bir artçı gelebilir. Bu büyüklükte deprem bu bölgede yıkıcı değildir. Sorun yok." ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi