Bulaştığı insanların yarısını öldürmesinden endişe edilen ve Kovid-19’dan 100 kat daha kötü bir virüs hızla yayılıyor.

IBAN Üzerinden Para Gönderenler Dikkat! Suçlu Durumuna Düşebilirsiniz! IBAN Üzerinden Para Gönderenler Dikkat! Suçlu Durumuna Düşebilirsiniz!

Korona Virüsten 100 Kat Daha Kötü Bir Virüs Yayılıyor!

Uzmanlar, Covid-19'a kıyasla H5N1 kuş gribinin çok daha ciddi bir tehdit olabileceği uyarısında bulundular.

Covid-19 pandemisi, 2019 yılı sonlarında başlamış ve dünya genelinde uzun süreli karantina önlemlerine neden olmuş, milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine sebep olmuştu. Ancak son zamanlarda, H5N1 kuş gribi türünün yeni bir pandemi riskine karşı "tehlikeli derecede yaklaştığını" belirten uzmanlar oldu.

ABD'de Teksas'taki bir mandıra çiftliği çalışanı ve altı farklı eyaletteki 12 inek sürüsü ile Teksas'ta ölen üç kedinin virüs testlerinin pozitif çıkmasıyla ilgili haberler, endişe yarattı. İşçi üzerinde yapılan testler, virüsün daha kolay yayılacak şekilde mutasyona uğradığını gösterdi.

Ancak ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC), bu mutasyonun daha önce kaydedildiğini ve insandan insana bulaşma belirtisi olmadığını belirtti. Uzmanlar, her iki durumu da yakından izlemeli ve gerekli önlemleri almalıdır. Bu tür virüslerin insanlar arasında yayılmasını önlemek için alınacak önlemler ve toplumu bilgilendirmek son derece önemlidir.

Editör: Haber Merkezi