rof. Dr. Süleyman Pampal, bölgede artçıların meydana gelebileceğini vurguladı. Pampal ayrıca Yedisu fayına dikkat çekerek, "Henüz bu fay kırılmadı. 7-7.5 büyüklüğünde bir deprem üretme riski var." dedi.

Meydana gelen deprem sonrasında AFAD'dan da açıklama geldi. Açıklamada, deprem sonrasında herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmadığı ifade edildi.

Prof. Dr. Naci Görür deprem sonrası yaptığı açıklamada, "Arkadaşlar, Salkonak-Yeşilyurt/Malatya’da 5,3 deprem oldu. Deprem DAF Zonunda. Muhtemelen 6 Şubat depremleri sonucu kırılmamış bir fay kesimi üzerinde. Biliyorsunuz, buralara önemli miktarda enerji transfer edildi. Geçmiş olsun, sevgiyle" ifadelerini kullandı.

"7-7.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM RİSKİ VAR"

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, depremin öncü mü artçı mı olduğu konusunda gelen soruya, "6 Şubat depremlerinin meydana geldiği yerin kuzey ucunda olan bir deprem.

Geçtiğimiz aylarda da bu bölgede meydana geldi. Bundan sonra da artçılar devam edecek. Bu bölgenin yakın civarında doğu batı ve kuzeyinde kırılmamış ve yıkıcı deprem üretme potansiyeli olan faylar var.

Gaziantep Kültür Yolu Festivali 2024 Konserleri! İşte O İsimler Gaziantep Kültür Yolu Festivali 2024 Konserleri! İşte O İsimler

Bunlardan birisi Yedisu fayı. Henüz kırılmadı. 7-7.5 büyüklüğünde bir deprem üretme riski var. Buraya yakın Ovacık fayı var, bunun haricinde Malatya fayı var. Bunlar kırılmamış, aktif faylar. Bingöl'de de yine kırılmamış farklı bir fay hattı mevcut."

6'YA KADAR DEPREM ÜRETEBİLİR"

Prof. Dr. Okan Tüysüz, "Bölgede küçük yerleşim birimleri var. En yakın yerleşim birimleri Çelikhan ve Pötürge buradaki yapılarda hasar görmüş olanlar var ise içerisine girilmemelidir.

Bu bölgedeki kırılmamış fay parçasının 6’ya kadar deprem üretme olasılığı var ama bu ne zaman olur, olur mu olmaz mı bu konuda net bir şey söylemek mümkün değil. 5.5 ise ya da 5.2 ise bu deprem 4.5’e varan artçılar yaşanabilir şimdi bu artçılara dikkat etmek en önemli şey."

Editör: Haber Merkezi