Zoom ve EBA uygulaması özellikle uzaktan eğitim döneminde oldukça yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Durum böyle olunca uygulamaların bazı özellikleri merak edilmektedir yada bilinmeyen isimler olmaktadır. İşte bu noktada sizlere en çok merak edilen meeting passcode ne demek? Bunun anlamını ve çözüm yollarını anlatacağız.

Meeting Passcode Ne Demek?

Meeting Passcode toplantı şifresi anlamına gelmektedir. Yani toplantıya yada derse katıldığınız zaman sizden istenilen şifredir. Peki, neden bu hatayı alırsınız hemen bakalım.

Meeting Passcode Çözüm

EBA ile Zoom arasında yaşanılan çakışma sonunda böyle bir hata alınmaktadır. Ayrıca EBA uygulamasını üst üste açmaya çalışmanızda bu sorunu ortaya çıkaracaktır. Çözümüne bakalım.

1- Yöntem

İlk olarak EBA uygulamasını bilgisayardan, tabletten yada telefondan tamamen kapatın. Eğer bilgisayar da kullanıyorsanız CTRL+ALT+DEL tuşlarına birlikte basarak açılan görev yöneticisinden açık olan EBA Canlı Ders Uygulamasını seçin ''Görevi Sonlandır'' butonu ile kapatın.

2- Yöntem

EBA uygulamasını telefondan kullanıyorsanız silin ve yeniden yükleyin. Bilgisayarlar için kaldırma işlemini Denetim Masasındaki Program Ekle/Kaldır kısmından yapın ve tekrar yükleyin.

3- Yöntem

Zoom canlı ders linkinde ''pwd='' den sonrasını kopyalayın ve şifre bölümüne yapıştırın. Daha sonra Join butonuna tıkladığınızda sizden yine şifre girmenizi isteyecektir. Yine kopyaladığınız linki yazın. Son olarak ''Join Meeting'' kısmında tıklayın ve canlı derse girin. Not: Eğer hata devam ederse büyük ihtimalle Zoom ve EBA çakışmış olacaktır, ikisini de tamamı ile telefondan, bilgisayardan yada tabletten kaldırın daha sonra tekrar yükleyin ve uygulamaların güncel olduğuna dikkat edin.