Başkent Moskova'daki "Crocus City Hall" adlı konser salonuna saldırı düzenleyen teröristler salondaki sivillerin üzerine kurşun yağdırdı.

143 kişinin öldüğü ve 145 kişinin yaralandığı olayda, ABD ve Ukrayna'dan da açıklama geldi. Olayların Putin'in seçimi kazanmasından hemen sonra olması ve olaydan önce ABD'nin vatandaşlarını uyarması dikkat çekti. Rusya, Terör saldırısı faillerinin tamamının yakalandığı bilgisini verdi.

Rus devlet medyası RIA Novosti, 5 saldırganın el bombası ve yangın bombası atarak binada yangına da yol açtığı bildirildi. Haber ajansı ayrıca şüphelilerin beyaz bir Renault arabayla olay yerinden uzaklaştıkları belirtildi.

Bir başka haber ajansı Rusya 24 ise mekanın çatısının kısmen çöktüğünü bildirdi. Rusya 24'e göre katliam, Picnic grubunun konseri öncesinde patlak verdi. Grubun menajeri devlet medyasına sanatçıların zarar görmediğini söyledi.

Gaziantep'te Eski Ortakların Tartışmasında Vahşet Yaşandı! 3 Ölü Gaziantep'te Eski Ortakların Tartışmasında Vahşet Yaşandı! 3 Ölü

Rusya’nın başkenti Moskova’da Crocus City Hall adlı konser salonuna 22 Mart akşamı silahlı kişilerce saldırı düzenlenmişti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde saldırganların salonda rastgele ateş açtıkları görülürken, Rus Federal Güvenlik Servisi, terör saldırısında ilk belirlemelere göre 40 kişinin öldüğünü, Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko da 60’ı ağır olmak üzere 145 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Konser salonunun bulunduğu binanın çatısında da yangın çıkmış, yangının söndürülmesi için yüzlerce ekip sevk edilmişti. Binanın çatısı bir süre sonra çökmüştü.

Rusya Soruşturma Komitesi tarafından yapılan açıklamada, konser salonuna gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 93’e yükseldiği bildirildi. Son olarak hayatını kaybedenlerin sayısı 143'e yükseldi.

"ÖLÜME ÖLÜM"

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, saldırıya ilişkin Telegram hesabından açıklama yaptı. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Medvedev, kurbanların sevenlerine de güç diledi.

Medvedev ayrıca şunları kaydetti: "Bunların Kiev rejiminin teröristleri olduğu tespit edilirse onlara ve ideolojik ilham verenlere karşı başka türlü davranmak imkansızdır. Hepsi terörist olarak bulunup acımasızca yok edilmelidir. Böyle vahşeti gerçekleştiren devletin yetkilileri de dahil. Ölüme ölüm."

Editör: Haber Merkezi