Polis Özel Harekât Maaşları Görevlendirmeleri diğer birimlere göre farklılık gösterir.

Bu arada görevlendirme bazlı ek gelirleri diğer birimlere göre daha fazladır. PÖH olarak da adlandırılan bu grup ortalama olarak 40.000 TL - 45.000 TL maaş almaktadır.

Gaziantep'te Evlerine Cam Balkon Yaptıranlara Kötü Haber! Yargıtay'dan Emsal Karar! Gaziantep'te Evlerine Cam Balkon Yaptıranlara Kötü Haber! Yargıtay'dan Emsal Karar!

Özel Harekat Polisi Maaşı 2024 | Zamlı PÖH Maaşları 

Yapılan yeni zamlarla birlikte polis özel harekat maaşı 2024 yılında şu şekildedir: 2024 yılında bekar, başlangıç derecesinde ve kademesi 8/1 olan polis özel harekat maaşı 44.500 TL‘dir.

PÖH maaşlarına aile yardımı bu ücrete dahil edildiğinde aylık gelir 46.000 TL ile 46.500 TL arasındadır.

Özetleyecek olursak, 2024 polis özel harekat maaşı 44.500 TL ile 46.500 TL arasında değişmektedir.

Polis özel harekat evlilik durumu ödenecek maaş miktarını etkilemektedir.

Aylık maaşa aile yardımı eklendiğinde ücretler arasında fark olmasının nedeni çalışan ya da çalışmayan eş ve 6 yaşından küçük ya da büyük çocuğa sahip olanlara farklı ücret ödenmesinden dolayıdır.

Polis Özel Harekat Maaşını Arttıran Faktörler

Görev Süresi: Polis maaşlarını etkileyen en önemli faktör görev süresidir. Deneyimli polisler, yeni başlayan polislere göre çok daha yüksek maaş alırlar.

Yönetmelikler: PÖH maaşı, EGM tarafından 657 sayılı kanuna dayanılarak çıkarılan yönetmeliklerce belirlenmektedir. Buna göre kanun ya da yönetmelikte yapılacak bir değişiklik, direkt olarak maaşları etkileyecektir.

Medeni Hal – Çocuk Sayısı: Evli ve en az bir çocuğa sahip memurlar, bekar memur maaşına göre çok daha yüksek kazanç elde ederler.

Kıdem – Derece: Görev süresine bağlı olarak gerekli şartların sağlanması halinde sürelere bağlı kıdem derece artışları söz konusu olur. Kıdem ve derece arttıkça polis özel harekat maaşı da artacaktır.

Ek Tazminatlar: PÖH maaşları 2024 yılında belirlenirken ek tazminatlar da dikkate alınır. Kıdem tazminatı, doğu tazminatı, görev tazminatı gibi farklı kategorilerde belirlenen bu ücretler, maaşları artırmaktadır.

PÖH Olma Şartları Neler?

TC vatandaşı olmak, 28 yaşından gün almamış olmak,

En az lise mezunu olmak, Silah taşıma engelinin olmaması,

Herhangi bir siyasi oluşuma üye olmamak,

Polis özel harekat boy sınırı olan kadınlarda 162 cm; erkeklerde ise 167 cm

Kamu haklarından yoksun olmamak, Daha öncesinde polis eğitim kurumundan atılmamak,

Alkol ya da diğer bağımlılıklardan dolayı tedavi görmemiş olmak,

Yüz kızartıcı herhangi bir suçtan dava görmemiş ya da hüküm giymemiş olmak.

Editör: Haber Merkezi