Valorant Oyun İstemcisini Yeniden Başlat Valorant Oyun İstemcisini Yeniden Başlat
Steam, birçok oyun severin en çok ziyaret ettiği ve hemen her türde oyunu kolaylıkla bulabildiği kaliteli platformlardan biridir. Steam üzerinden her oyun severin kendi isteğine göre bir oyun seçerek onu doğrudan burası aracılığıyla satın alabilmesi şansı vardır. Ancak bu aşamada asıl önemli olan nokta, ilgili oyunların ne kadar kolay şekilde indirme işlemlerinin yapılacağıdır. Birçok oyuncu indirme sırasında yaşadığı yavaşlık sorunundan mustariptir. Fakat Steam indirme hızı arttırma yöntemleri bilinirse bu konudaki sorunları ortadan kaldırmak mümkün bir hale gelir.

Steam İndirme Hızını Artırma Yöntemleri

Steam İndirme Hızı Arttırma Steam kullanıcısı birçok kişi oyunları indirirken zaman zaman birtakım tekniklerden de yararlanırlar. Bu sayede oyunların indirilmesindeki yavaşlık sorunundan önemli bir ölçüde kurtulurlar.
  • Wifi kullanmak yer LAN sistemli bağlantıdan destek alınması,
  • Arka planda çalışan ve internetten güç alan diğer programların kapatılması,
  • Banttaki genişlik ayarının sınırsız bir hale getirilmesi,
  • İndirmeler kısmındaki indirme bölgesinin değiştirilmesi,
Steam indirme hızlandırma işlemi doğrultusunda genel olarak oyun severler bu yöntemlerden faydalanabilir. Dahası Steam oyunlarını çok daha kolay şekilde bilgisayarlarına indirebilirler.

Steam İndirme Bağlantısı

İnternetten oyun indirme işlemi noktasında en önemli unsurlardan biri daima internet konusunda güçlü bir çekim gücüne sahip olunmasıdır. Çünkü indirmede karşılaşılan genel yavaşlığın kaynağı çoğu zaman bu olabiliyor. Birçok oyun sever genellikle internet bağlantı sistemi kapsamında Wifi bağlantı türünden faydalanıyor. Fakat bu sistemin tam işlevsellik konusunda birtakım eksiklikleri mevcut bulunuyor. Bu bakımdan eğer indirmede bir yavaşlık varsa başka bir sisteme geçiş yapılması gerekiyor. Eğer kullandığınız modeme bir de LAN kablosu eklemeye çalışırsanız indirmede yavaşlık olması gibi bir sorundan önemli bir ölçüde kurtulduğunuzu görebilirsiniz.

Steam İndirme Hızı Yükseltme

Satın aldığınız Steam oyunlarını indirirken hızını yükseltecek diğer bir başka yöntem ise arka planda gereksiz çalışan ve internet kullanan uygulamaları kapatmanızdır. Bu programlar açık oldukları sürece internet trafiğinden çok fazla güç alırlar. Bu da genel internet kullanımında bir yavaşlığa sebep olur. Bunun olumsuz etkileri en çok oyun indirme aşamasında kendisini gösterir.

Steam İndirme ve Bant Genişliği Ayarları

Steam indirme hızı arttırma yöntemleri Birçok oyun severin fark etmediği ve Steam oyun indirme işlemi esnasında yavaşlığa sebep olan faktörlerden biri, bant genişliğinde bir limit bulunmasıdır. Steam ayarları üzerinden mutlaka bant genişliği ayarlarının ne durumda olduğuna bakılması gereklidir. Eğer Steam ayarları indirmeler bölümünde bant genişliği kısmında bir tik mevcutsa bu indirmede yavaşlığa sebep olur. Burada yapmanız gereken bu tiki kaldırmanız ve ayarları yeniden kaydetmenizdir. Sonrasında indirme işleminizi çok daha hızlı yapabilir bir hale gelirsiniz.

Steam İndirme Bölgesi Değiştirme

Steam İndirme Hızlandırma İndirme bölgesinin değiştirilmesi de yine Steam oyunlarındaki indirme hızının yavaşlığına iyi bir çözüm oluşturur. Steam ayarlar kısmından indirme bölümüne giriş yaparak işleme başlayabilirsiniz. Ardından indirme bölgesi üzerindeki bölge kısmına tıklayarak bir konum değişikliği yapın ve ayarları kaydedin. Bu şekilde de indirmede hız konusunda iyi bir iyileşme olduğunu gözlemleyebilirsiniz.