31 Mart yerel seçimleri için hazırlıklar sürerken, seçimde görev almak isteyenler "Yerel seçim sandık görevlisi ücretleri ne kadar?"  Henüz başvuruları başlamayan sandık başkanı ve sandık görevlisi için verilecek ücretler belirlendi.

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE KADAR?

31 Mart yerel seçimleri için sandık kurulu başkanı 2.947 TL, sandık görevlisi 2.088 TL, partili üyeler 1.044 TL ve bina sorumluları 2.936 TL ücret alacak.

SANDIK GÖREVLİSİ BAŞVURUSU

31 Mart yerel seçim sandık başkanı ve sandık görevisi için başvuru süreci henüz başlamadı.sandık başkanı ve sandık görevisi için başvuru genellikle seçimden birkaç ay önce açılıyor. Seçim günü sandık başında görev almak isteyenler ikametgah adresine göre seçim kurulun başkanlığına başvuru yapacak.

İki çeşit sandık görevlisi bulunur. Bunlardan ilki olan sandık kurulu görevlisi, devlet memuru olanlardan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenmektedir. İkincisi ise partilerin sandık görevlisi olacaktır. Seçime girecek olan siyasi partilerin sandık görevlileri için başvurular YSK'ye yapılır.

Partiler, sandık görevlisi olarak belirleyecekleri kişileri YSK'ye bildirir ve bunun için başvuru formu doldurulur ve internet üzerinden yapılmamakta olup YSK'ye müracaat etmek gerekmektedir.

SANDIK GÖREVLİSİ BAŞVURU ŞARTLARI 31 MART 2024

Sandık görevlisi olmak isteyenlerde başlıca şu şartlar aranıyor:

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

-18 yaşını doldurmuş olmak,

Gazianteplilere Büyük Müjde! Süre Uzatıldı! Rahat Nefes Alacaklar! Gazianteplilere Büyük Müjde! Süre Uzatıldı! Rahat Nefes Alacaklar!

-Herhangi bir siyasi parti üyeliğine sahip olmamak

-Herhangi bir suçtan hüküm giymemiş olmak Başvuru yapan kişiler için seçim kurulu tarafından belirlenen eğitim programlarına katılmaları zorunlu olabilir.

Eğitimin ardından sandık görevlisi olarak atama işlemlerinin yapılması beklenmektedir.

İdare amirleri, zabıta amir ve memurları,

Askeri Ceza Kanunu'nun 3. maddesinde yazılı (sivil memurlar dâhil) askeri şahıslar,

Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri ve adaylar sandık kurullarına seçilemezler.

İki çeşit sandık görevlisi vardır. Bunlardan ilki olan sandık kurulu görevlisi,

devlet memuru olanlardan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenir.

İkincisi ise partilerin sandık görevlisidir. Seçime girecek olan siyasi partilerin sandık görevlileri için başvurular YSK'ya yapılmaktadır.

Editör: Haber Merkezi