EBA ile uzaktan eğitim devam ederken çevrim içi olarak görüntülü ve sesli konuşma Zoom programı en çok kullanılan uygulamaların başında geliyor. Salgın döneminde neredeyse oldukça fazla kullanılmaktadır. Tabi bu program ile ilgili bazı sorular sorulmaktadır. Örneğin, Zoom nasıl kullanılır öğrenci ve öğretmen, Zoom nasıl indirilir, Zoom Türkçe yapma gibi hepsine detaylı olarak bakalım. İLGİLİ HABER: ZOOM TÜRKÇE YAPMA İLGİLİ HABER: ZOOM ARKA PLAN DEĞİŞTİRME

Zoom Programı Nasıl Kurulur, Zoom Nasıl İndirilir?

zoom programı nasıl kullanılır Zoom Meeting uygulama programı yüzden fazla kişinin aynı anda görüşme yapabilmesini sağlamaktadır.
  • Zoom uygulamayı indirmek ve kurmak için; "zoom.us" internet sitesine tıklayın.
  • Açılan ana sayfa üzerinden "Sign Up Free" seçeneğine tıklayın.
  • Daha sonra gelen ekrana ise mail adresinizi yazın. Buradan kişisel mail adresinize doğrulama linki gelecektir.
  • Bu doğrulama linkine tıkladıktan sonra "Download" ve "Run Zoom" dedikten sonra programı indirme işlemini başlatmış olun.

Zoom Telefonda Nasıl Kullanılır?

zoom telefondan nasıl kurulur 1- İlk olarak iOS kullanıyorsanız tıklayın veya Android kullanıyorsanız tıklayın. 2- Daha sonra uygulamayı indirin ve kurun. 3- Son olarak eğer öğretmenseniz New meeting kısmına tıklayıp ders başlatabilirsiniz. Öğrenci iseniz Join kısmına tıklayıp derse katılabilirsiniz.

Zoom Nasıl Kullanılır?

Zoom uygulaması yüz yüze konuşma anlamına gelir. Kamera açısının sizi çektiği arka bölümdeki görüntünün kafa karışıklığı yapmamasına özen gösterin. Zoom ve Teams gibi programlarla yapılan görüntülü video bağlantılarında, öğrenciler sadece kendi öğretmeninden gelecek e-posta veya mesajdaki bağlantılara tıklamalıdır. Eğitime katılacak öğrencilerin öğretmen konuşurken ses çıkartmadan sınıftaymış gibi sessiz olmalı. Görüntülü konuşma sırasında görüntünün arka planında, ailesi ile ilgili özel bilgileri açığa çıkarabilecek resimler olmamalıdır.

Zoom'a Nasıl Giriş Yapılır?

Zoom uygulamasını indirdikten sonra ana ekran üzerinde, Online ders yapmak için tıkla, Yeni bir online derse katılma, ders planlama gibi farklı ingilizce seçenekler bulunmaktadır. Öğretmenler online ders yapmak için new meeting, yeni bir online derse katılmak isteyen öğrenciler Join, Ders planlama kısmı ise meetings olarak yer alıyor.

Zoom Türkçe Dil Desteği Var mı?

zoom dil değiştirme Zoom uygulaması İngilizce bir program olduğu için henüz Türkçe dil desteği yoktur. Ancak İngilizce, Fransızca, Almanca, Portekizce, İspanyolca Çinçe ve Japonca gibi dilleri desteklemektedir. 1- İlk olarak zoom programını bilgisayarınıza indirin ve kullanıcı bilgileriniz ile giriş yapın. 2- Bilgisayarın sağ alt kısmında yer alan simgeye tıklayın ve zoom simgesine sağ tıklayın. 3- Açılan menüden Switch Languages seçeneğini üzerine gelin. 4- Yandaki menüden dil seçiminizi yapın. 5- Dili seçtiğiniz zaman Zoom programının dili otomatik olarak değişecektir.