Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporlarına göre hava sıcaklıkları İç Anadolu ile Orta Karadeniz'de 4 ila 6 derece azalacak, Marmara'da ise 2 ila 4 derece yükselecek. Bugün için 10 ile sarı kodlu kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Edirne ve Kırklareli dışında), Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu kuzeyi, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların;

Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer kuvvetli yağmur ve sağanak, Hakkari, Bitlis,Muş, Ağrı ile Van'ın kuzey, Siirt ve Şırnak'ın doğu kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

10 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

MGM tarafıından Ağrı, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Hatay, Muş, Siirt, Van, Batman ve Şırnak için sarı kodlu kuvvetli yağış, kar ve fırtına uayrısı yapıldı.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların diyarbakır ve Batman'ın kuzeyi ile Siirt ve Şırnak'ın batısında yerel kuvvetliyağmur ve sağanak, Siirt ve Şırnak'ın doğusunda kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Prof. Dr. Naci Görür O Kritik İlleri Tek Tek Açıkladı! O İllerde Oturanlar Dikkat! Prof. Dr. Naci Görür O Kritik İlleri Tek Tek Açıkladı! O İllerde Oturanlar Dikkat!

DİYARBAKIR °C, 16°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek, yağışların kuzeydoğusunda yerel kuvvetli olması bekleniyor.

GAZİANTEP °C, 16°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SİİRT °C, 13°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek, yağışların batısında yerel kuvvetli yağmur doğusunda kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ŞANLIURFA °C, 18°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

Editör: Haber Merkezi