Threads Takipçi Hilesi (Takipçi Nasıl Kazanılır?) 2023 Threads Takipçi Hilesi (Takipçi Nasıl Kazanılır?) 2023
Araba neden vitese zor geçer? Vitesin zor geçmesinin en büyük nedeni, havaların soğuk olmasıdır. Vites geçişinde ses geliyorsa ve vites kolu biraz sert ise, bu durum soğuktandır. Hava veya vites ısındığında şanzıman normale dönecektir, fakat yeni araçlarda bu duruma pek rastlanmaz.

Araba Neden Vitese Zor Geçer?

Aracın neden vitese zor geçer, böyle sorun yaşıyorsanız problemin kaynağı ya sürücü hatasıdır veya parça eskimesidir. Diğer yandan viteste zor geçme yada vitese geçmeme sorunu eski araçlarda daha çok görülmektedir. Bu arada arabanın vitese geçmemesinin çözümü ufak parça değişikli iken bazende yüklü bir masrafa neden olmaktadır.

Araç Vitese Geçmiyorsa Nedeni Ne Olabilir?

Araç Vitese Geçmiyorsa Nedeni Ne Olabilir Araçta vitese geçmiyorsa veya vitese geçmekte zorlanıyorsa, debriyajla ve şanzımanla ilgili parçalarda bir problem vardır. Uzmanlar göre vitese geçmemenin sebepleri genel olarak aşağıdaki listeler gibidir. 1- Araçta baskı balata azaldığında veya bittiğinde vites geçişleri zorlaşır. 2- Şanzıman yağı eksik olursa vites geçişleri zorlaşır. 3- Araçta hidrolik seviyesi azalınca basınç azalır, buda viteslerde zorlanma olur. Bu arada debriyaj çatalı arızalı ise baskı balata ayrılması olmayacağı için viteste zor geçiş veya vitese geçmeme olacaktır. 4- Senkromeç arızası sorun oluşturur. Mesela ikinci vitese geçiyor üçüncü vitese geçmiyorsa senkromeç arızası vardır. 5- Dişli sorunları da senkromeç gibi ilgili vitesin geçişini zorlaştırır. 6- Baskı balata kırılmış ise problem olur. 7- Geri vitesin dişlerinde herhangi bir mekanik arıza varsa. 8- Yanlış vitese geçerken boşa düşme yada vitese geçmeme gibi bir sorun varsa. 9- Vites kutusuna mekanik olarak isimlendirilen bir arıza varsa.

Vitese Geçme Sorunu Yaşamamak İçin Bunlara Dikkat Edin!

Vites geçmesi zorsa çözüm ne Vites geçmesi zorsa çözüm ne? Aşağıdaki işlemlere bakalım. 1- Şanzıman Yağına Bakın! 2- Hidrolik Sıvısını Kontrol Edin! 3- Mekanik Parçaların Kontrolünü Sağlayın!

Genellik Karşılaşılan Vites Geçiş Problemleri

Vitese geçmekte zorlanmanın nedeni ne olabilir Vites geçişleri zor oluyor veya vitese geçmiyor şikayetleri genel olarak 3 kısımda oluyor. Vitese geçmekte zorlanmanın nedeni ne olabilir? 1- Aracın vitese geçmemesi veya vitese zor geçmesi burada vitese zor geçme, viteste takılıp kalma gibi problemler olmaktadır. Genel olarak problem debriyaj sisteminden kaynaklanır. 2- Vites geçerken ses geliyor yada vites geçişi olmuyor! Senkromeçte mekanik bir problem vardır. Sorun belirli bir vitese geçerken yaşanıyor fakat diğerlerinde olmuyorsa akla ilk gelecek olan senkromeçler olmalıdır. 3- Vites hiç geçmiyor! Vites dişlileri arasındaki senkromeç manşonlarını kaydırarak vites geçişlerini sağlayan, değiştirme çubukları vardır. Çubukları, bir çatalla, senkromeç manşonunu kavramış durumdadırlar. Onlardaki mekanik bir sorun da sıklıkla vites kutusu arızalarına sebep olur. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">