Alzheimer ve demans, tüm dünyada pek çok kişiyi ilgilendiren bir hastalık olarak kabul ediliyor ve hakkında uyarılar yapılıyor.

Şahinbey Belediyesi'nden Öğrencilere Müjde! 1.500 ile 5.000 TL Arasında Destek! İşte Detayları Şahinbey Belediyesi'nden Öğrencilere Müjde! 1.500 ile 5.000 TL Arasında Destek! İşte Detayları

DailyStar'da yer alan habere göre; Alzheimer hastalığı, özellikle Birleşik Krallık'ta demansın en büyük nedeni olarak görülüyor. Alzheimer Derneği'ne göre şu anda yaklaşık 900.000 İngiliz demansla yaşıyor. Bunun ilerleyici bir durum olduğu belirtilirken yan etkilerin genellikle yıllar içinde yavaş yavaş geliştiği ve sonunda şiddetinin arttığı vurgulanıyor.

Küçük hafıza sorunları, eşya kaybı ve son konuşmaları hatırlamada zorluk gibi uyarı işaretlerine dikkat etmenin önemine dikkat çekilirken belirtiler banyo yaparken veya duş alırken bile fark edilebileceği vurgulanıyor.

Chicago Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, teşhisi hızlandırabilecek erken bir demans belirtisinin yerini tespit etti. Henüz bir tedavisi olmasa da erken teşhis, hastalığın ilerlemesini yavaşlatmaya yardımcı olabilir.

The Express'in haberine göre bilim insanları, bu testlerin insanların banyo yaparken şampuan ve duş jelinin kokusunu alamama gibi olası uyarı işaretlerine karşı dikkatli olmalarına yardımcı olabileceğini öne sürüyor.

Chicago Üniversitesi'nden uzman Profesör Jayant M Pinto şunları söyledi: "Bu çalışma, koku alma duyusundaki hızlı bir düşüşün, beynin belirli bölgelerinde yapısal olarak nelerin meydana geleceğinin gerçekten iyi bir göstergesi olduğuna dair başka bir ipucu sağlıyor."

Profesör, "Koku duyularında hızlı düşüş yaşayan insanların beyinlerindeki koku alma ve hafızayla ilişkili alanlardaki gri maddenin hacminin ve şeklinin, koku alma duyusunda daha az şiddetli düşüş yaşayan insanlara kıyasla daha küçük olduğunu göstermeyi başardık." dedi.

Editör: Haber Merkezi