Afetlerin hemen ardından geçen ilk 72 saat, genellikle "altın saatler" olarak adlandırılır. Bildiğiniz gibi maraş depremi olarak adlandırılan iki büyük depremi ülkemiz yaşadı. Bunun ardından altın saatler olarak bilinen ilk 72 saatte uzmanların açıkladığına göre "Dünyanın hiçbir ülkesinde sağlık, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri gibi birimlerin, olası büyük bir afet ve acil durumda tüm bireylere anında ulaşması mümkün değildir. Bu durum afet sonrası altın saatler olarak adlandırılan ilk 72 saat için her bireyin hazır olmasını zorunlu kılmaktadır." ifadesi kullanılıyor.

Bu yüzden tüm bireylerin afet sonrası olarak adlandırılan bu altın saatler olarak nitelendirilen 72 saat kuralına uymasının zorunlu olduğu ifade ediliyor. Peki altın saatler olarak belirtilen duruma nasıl olarak hazırlanabiliriz? Gelin bu duruma birlikte bakalım.

İlgili Haber: Japon Deprem Uzmanı Günlerce Bursa’yı Uyarmıştı! Tehlikeli İlleri Tek Tek Açıkladı!

Deprem Sonrası Altın Saatler! Nasıl Hazırlanabiliriz?

Japon Deprem Uzmanı Günlerce Bursa’yı Uyarmıştı! Tehlikeli İlleri Tek Tek Açıkladı!

Acil Durum Planı

Ailece bir acil durum planı kurgulamak gerekiyor. Bu plan, nerede buluşacağınızı ve acil durum çantanızı içermelidir.

Acil Durum Çantası

Bir acil durum çantası hazırlayın. Bu çanta, en az 72 saat boyunca ihtiyaç duyabileceğiniz temel malzemeleri içermelidir. Özellikle su, ilaç, battaniye, el feneri vb. acil durumda gerekli temel maddeleri içermelidir.

Gazianteplilere Müjde, Antep Fıstığı'nın Hasadı Başladı! Gazianteplilere Müjde, Antep Fıstığı'nın Hasadı Başladı!

İlk Yardım Bilgisi

Temel ilk yardım bilgisi edinin. Bu, küçük yaralanmaları tedavi etmek için birkaç kısa yöntem öğrenmek isteyebilirsiniz.

Ev Güvenliği

Evdeki tehlikeli alanları belirleyin ve gerekirse güvenliği artırmak için önlemler alın ve en önemlisi yaşam üçgenini önceden belirleyin ve aileniz ile paylaşın.

Editör: Mustafa İYİTÜTÜNCÜ