Bharat, yaklaşık 2000 yıl öncesine ait kutsal metinlerde bulunan Sanskritçe bir terimdir.

Hindistan'ın Yeni ismi Büyük Oranda Belli Oldu! Kimse Bilmiyor! 

Hindistan'daki G20 zirvesi bunu dünyaya duyurmak için mükemmel bir platformdur. G20 zirvesi yemeğine konuklara yönelik resmi davetler, Hindistan'ın adını değiştirebileceği yönünde spekülasyonlara yol açtı. Davetiyelerde Droupadi Murmu'dan her zamanki "Hindistan Başkanı" yerine "Bharat'ın Başkanı" olarak bahsediliyor.

İktidardaki Bharatiya Janata Partisi'nin (BJP) üst düzey bir sözcüsü tarafından yakın zamanda yayınlanan bir tweet, Narendra Modi'den "Bharat'ın başbakanı" olarak da bahsetti.

Ülkenin en yaygın kullanılan adı Hindistan olsa da Hintli yetkililer ve halk tarafından sıklıkla Bharat, bazen de Hindustan olarak anılıyor. Bharat, yaklaşık 2000 yıl öncesine ait kutsal yazılarda bulunan Sanskritçe bir terimdir.

Deprem Bilimci (Kahini) Hoogerbeets'den 8 Şiddetinde Deprem Açıklaması! Deprem Bilimci (Kahini) Hoogerbeets'den 8 Şiddetinde Deprem Açıklaması!

Modi'nin Hindu milliyetçisi BJP hükümeti, Babür ve sömürge dönemleriyle bağlantılı birçok şehrin adını şimdiden değiştirdi.

Muhalefet partisi ayrıca ülkenin isminin kaldırılmaması konusunda da uyarıda bulundu.

“Ülkenin iki resmi isminden biri olan Hindistan'a 'Bharat' denilmesinin anayasa da bir problem olmasa da , umarım hükümet, hesaplanamaz bir marka değerine sahip olan 'Hindistan'dan tamamen vazgeçecek kadar aptal olmaz.

Yüzyıllar boyunca," milletvekili Shashi Tharoor, daha önce Twitter olarak bilinen X sitesinde bir paylaşımda bulundu. "Tarih kokan, dünya çapında tanınan bir isim iddiamızdan vazgeçmek yerine her iki kelimeyi de kullanmaya devam etmeliyiz" diye ekledi.

Editör: Haber Merkezi