İkinci el otomotiv sektöründe dolandırıcılar, araçların ekspertiz raporunu temiz göstermek için plaka değişimi ile 'ikiz araç' yöntemini kullanmaya başladı. Uzmanlar, mağduriyetlerin önüne geçilmesi için güncel rapor, şasi ve motor numarası kontrolünün önemine vurgu yapıyor.

Gaziantepli Öğrenci BERİL AYBÜKE'den Çok Manalı Bozkurt İşareti! Gaziantepli Öğrenci BERİL AYBÜKE'den Çok Manalı Bozkurt İşareti!

İkinci El Araba Alacaklar Dikkat! Dolandırıcılar Ekspertizin de Çözümünü Buldu! Yeni Yöntemleri İkiz Araç! 

Rapor düzenlenecek araç ile aynı marka, model ve renkte olan normal bir aracı plaka değişikliği yaparak ekspertize getiren dolandırıcılar, satışı yapılacak araç sağlammış gibi sahte rapor alıyor.

Alınan bu raporla birlikte araçların kusurları gizlenerek kusursuz olarak satışa sunuluyor. Araç alacak vatandaşlara uyarılarda bulunan oto ekspertiz uzmanı Şenol Uysal, dolandırıcıların son zamanlarda trend hale getirdiği yöntemini anlattı.

Uysal, şunları söyledi: "Gösterilen araçtan farklı bir araç getiriliyor. Aynı model aynı marka araçları bulup, kötü aracın plakasını değiştirerek başka bir araca plakayı takıp getirenler oluyor. Buradan temiz, boyasız raporu alarak daha sonra bu aracın plakasını tekrar değiştirerek vatandaşları mağdur ediyorlar. Başka bir aracın kötü yönlerini gizlemek için bu yapılan işlemler dolandırıcılığa giriyor." dedi.

Editör: Haber Merkezi