Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep OSB Başkanlığı işbirliğinde, Organize Sanayi Bölgesi çalışanlarının konut ihtiyacının karşılanmasına ilişkin protokol imza töreni düzenlendi.

IBAN Üzerinden Para Gönderenler Dikkat! Suçlu Durumuna Düşebilirsiniz! IBAN Üzerinden Para Gönderenler Dikkat! Suçlu Durumuna Düşebilirsiniz!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentin en önemli iki sorununun barınma ve ulaşım olduğunu anlattı. Şahin, ‘’Bugüne kadar çok protokol imzaladık ancak bugün imzalayacağımız protokol beni heyecanlandırıyor. Şehirde Organize Sanayi Bölgemiz, bizim başımızın tacı. Alın ve akıl teriyle, her şartta çalışan çok özel bir organizemiz var.

Gaziantep’te konut meselesi önemli olduğunu söyleyen Şahin, ‘’Şehir zaten göç alıyor, çok fazla konut açığımız var. Vekillerimiz, bakanımız Sayın Cumhurbaşkanımıza gittiğinde, dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanımız Gaziantep’e 15 bin konut TOKİ eliyle yapılması kararı alınmıştı. Arkasından 6 Şubat Depremiyle birlikte konut açığımız daha da arttı.

Bu kadar konut açığının olduğu bir yerde kira fiyatlarını ev sahiplerinin inisiyatifine bırakamayız. Arz talebi dengelemek, işçilerimizin kendi imkan ve fırsatlarıyla kira öder gibi konut sahibi olmalarını sağlamak. Bu bakış açısıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak arsa üretilmesinde ve al yapıda çok büyük destek oluyoruz.’’

Gaziantep OSB’den 300 bine yakın işçinin bulunduğunu anlatan Şimşek, ‘’Son olarak işçilerimizin konut sorununu çözmek için Belediye Başkanımızın desteğiyle konut projesi başlatıyoruz.

Bu proje hayata geçirildiğinde bir çok çalışanımız kısa sürede iş yerine ulaşacak, uygun şartlarda ev sahibi olacaklar. Proje ve katkılarından dolayı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e teşekkür ederim’’ diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi