Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimden önce emeklilere yönelik bir adımı görüştüğü de konuşuluyordu. Mehmet Şimşek'in son olarak tasarruf konusunda çok net sözler sarf edip "Kimse ek ödenek için bana gelmesin" dediği öne sürüldü.

Mehmet Şimşek, son açıklamasında emeklilere yönelik neden adım atılmadığını “Bunu yapmak için Türkiye’nin yurt dışından yüzde 50’den fazla bir faizle borçlanması gerekecekti. Böyle yaparsak, gelecek nesilleri de ipotek altına alacaktık. Buna izin veremezdik” sözleriyle ifade etti.

"KİMSE BANA GELMESİN"

Geçtiğimiz günlerde bir grup AK Parti kurmayı ve bakanlarla bir araya gelen Şimşek, Türkiye gazetesinin aktardığına göre, kamuda tasarrufla ilgili şu mesajları verdi: "Bir kuruş bütçe dışı ödenek verilmiyor, verilmeyecek. Her kurum ve bakanlıklar ile belediyeler bütçelerinde öngörülen sınırların dışına çıkamayacak. Kimse ek ödenek için bana gelmesin.

"HER YATIRIMA ÖDENEK VERİLMEYECEK"

Fiziki gerçekleşmesi yüzde 60-70’in üzerinde olan yatırımlara ödenek verilecek. Bunun dışında örneğin, fiziki gerçekleşmesi yüzde 20 olmuşsa, bu türdeki yatırımların ödenekleri yıllara yayılacak.

4 kilometrelik bir tünel yatırımının fiziki gerçekleşmesi 500 metre ise, bu konuda acele edilmeyecek. Ancak, tarımsal üretim, nitelikli yatırımlar, sulama ve baraj gibi yatırımlar öncelikli olacak.

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz: Gaziantep Nüfusunun Yüzde 25’i Suriyeli…’’ Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz: Gaziantep Nüfusunun Yüzde 25’i Suriyeli…’’

Tarımsal desteklerden herhangi bir kesinti yapılmayacak. Kamu yatırım programında rasyonelleştirme çalışmaları yapıldı, kısa sürede tamamlanarak ekonomik ve sosyal fayda üretecek yatırımlar önceliklendirildi.