En İyi Hosting Firmaları En İyi Hosting Firmaları
Ses dosyasını yazıya dönüştürme işlemi her ne kadar karışık bir işlem gibi görünse de bu programlar ile kolay bir şekilde çözüm sağlanabilir. Çeşitli dillerde oluşturulmuş ses dosyalarının yazıya dönüştürülmesi için gerekli olan bir kaç program bulunur.

Ses Dosyasını Yazıya Dönüştürme

Ses Dosyasını Yazıya Dönüştürme  Konuşulan dillerdeki ses dosyalarının bilgisayar aracılığı ile metne dönüştürülmesi birçok alanda işe yarayan bir özellik olarak kişilerin karşısına çıkar.

Ses Dosyasını Metne Dönüştürme

Ses dosyalarını yazıya dönüştürmek için birçok yazılım bulunur. Ücretsiz ve pratik olarak kullanılabilecek ilk program ise Google alt tabanlı olan Docs uygulamasıdır. Microsoft Word programı adına önemli bir rakip olarak görülen Google Docs, konuşulan ses dosyalarını analiz ederek yazıya dönüştürür. Bu programı kullanabilmek için Gmail hesabı ile oturum açmak gerekir. Daha sonrasında;
  • Google Docs'u açın
  • Boş bir belge oluşturun.
  • Araçlar kısmından sesli yazma özelliğini aktif edin.
  • Mikrofon işareti üzerinden dili seçin.
  • Mikrofona tekrar tıklayarak konuşmaya başlama gibi adımlar takip edin.

İngilizce ve Türkçe Ses Dosyalarını Yazıya Dönüştürme

Ses dosyasının İngilizce dil seçeneği ile hazırlanmış olması durumunda Google Docs kullanılarak metin hazırlayabilmek mümkün olur. Ses dosyası hangi dilde olursa olsun bu program kullanılarak metin halinde çıktısı alınabilir. Ses dosyalarını yazıya dönüştürmenin en büyük avantajı anlaşılamayan sesleri kolaylıkla çevirebilmektir. Google Docs bu anlamda kullanıcılara birçok alanda kolaylık sağlar.

Ses Dosyasını Yazıya Dönüştürerek Transkript Oluşturma

Ses dosyalarını yazıya dönüştürme işleminde en çok ihtiyaç duyulan şeylerden bir tanesi transkript oluşturmaktır. Google Docs bu konuda da kullanıcılara yardımcı olur. Ses kaydını ya da seçilen ses dosyasını oynatarak metin ile beraber transkript oluşturabilmek mümkün olur. Herhangi bir dilde oluşturulmuş ses dosyasının yazıya dönüştürülmesi, telaffuzunu yapabilmek açısından da kolaylık sağlar. Google Docs pratik kullanımı ile beraber kişilerin tüm işlemlerini tek bir uygulama üzerinden görmesine yardımcı olur.

Google Keyboard ile Ses Dosyasını Yazıya Dönüştürme

Ses dosyalarını yazıya çevirmek için kullanılabilecek bir diğer uygulama yine Google tabanlı olan Keyboard olarak bilinir. Temel olarak bir klavye uygulaması olan Keyboard, mobil cihazlar ile entegre edilmiştir. 60 farklı dil seçeneği ile herhangi bir dilde oluşturulmuş olan ses dosyası yazıya dönüştürülebilir. Android ya da IOS işletim sistemine sahip olan cihazlar için uygulama marketi üzerinden indirilerek kullanıma başlanabilir.

Google Dökümanlar ile Ses Dosyasını Yazıya Dönüştürme

Ses dosyalarını metin haline getirmek için tercih edilebilecek bir diğer uygulama ise Google Dokümanlardır. Cihaza göre değişkenlik göstermekle beraber hem iş hayatında hem de eğitim hayatında sıklıkla tercih edilir. Google Dökümanlar uygulamasının ara yüzünde yer alan sesli konuşma butonu üzerinden kısa sürede dönüştürme yapılabilir. Birçok dil seçeneğinin desteklendiği uygulama, mobil cihazlarda da web tabanında da kullanıma uygundur.

Ses Dosyasını Yazıya Dönüştürme Uygulamaları

Geçmişten günümüze bakıldığında ses kaydını yazıya çevirme işini başarıyla gerçekleştirebilen pek çok uygulama bulunmaktadır. Uygulamalar kendi içlerinde gruplara ayrılıyor. Hepsine bakalım.

Google Keyboard

Google uygulaması olan Keyboard, dahası bir klavye uygulaması olarak gelse de ses kaydını yazıya çevirme konusunda çok iyidir.
  • Google Çeviri ile entegre bir şekilde çalışmaktadır.
  • 60 farklı dili aktif olarak ses kaydından yazıya çevirebiliyor.
GBOAR İNDİR iOS GBOAR İNDİR Android

Speechnotes

Speechnote, kullanım kolaylığı ile öne çıkan Speechnotes, sadece Android cihazlar için sunulmuş durumda. Speechnotes Android İNDİR

Transcribe

Ses kayıtlarının yanında videoları da metinler halinde derlenen Transcribe, ileri teknolojilerinden yararlanıyor. Tek tuşla ses kaydını yazıya çevirmeye başlayın. Transcirbe iOS İNDİR