En İyi Hosting Firmaları En İyi Hosting Firmaları
Sosyal medyada oldukça fazla kullanılan mention kelimesi birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Aslında Twitter'da oldukça fazla kullanılmaktadır. Peki, Twitter mention ne demek, nasıl atılır, tüm detaylarına bakalım.

Twitter mention ne demek?

Sosyal medya aracından en önemlilerinden olan Twitter'da kullanıcılar tarafından kullanılmaktadır. Mention kelimesinin Türkçe anlamı bahsetmek yada söz etmektir. Twitter'da attığınız tweete başka bir kullanıcının profilini de etiketleme yöntemidir. Yani menşın, mention olarak da aratılmaktadır, hepsini karşılığı aynıdır.

Mention Nasıl Atılır?

Değerli arkadaşlar 2 şekilde atılabilir, 2 yönteme de bakalım.

1- Mention Atma:

Ana sayfada herkes tarafından gözükmesini istemiyorsak, Mention’u en baş tarafa yazmalıyız. Mesela: @AhmetAslan şeklinde mentionu başa koyup tweet atarsanız, sizi takip eden kişilerin ana sayfasında gözükmeyecektir. Diğer yandan ise sizi takip eden hem de mentionladığınız takdirde takip eden bir kullanıcı var ise o zaman ana sayfasında gözükür. Dahası durumlar bu konuşma ana sayfaya düşmez. Yani yalnızca sizin profilinizde gözükür.

2- Mention Atma Yöntemi:

Mention atma aslında çok basit. Atacağınız kişinin başında @ sembolünü koyun ve gönderiyi gönderin. Yani @AslanYürek kişisini mentionlamış olacaksınız ve bu herkes tarafından gözükecektir.