Salgınlar, savaşlar derken şimdi de dünya ekonomik krizin kuşatması altında. Geleceğimizi doğru yönlendirmek için perspektifimizi geniş tutmamız gerekir. Bunun için ise dünyadaki gelişmeleri takip ederek, geleceğimize yön verebiliriz. (Bu arada geçen yazdığım yazıda 1720, 1820, 1920 ve 2020 bu tarihler geçmişten geleceğe yön veriyor. Neredeyse her yüzyılda bir dünyada pandemi yaşanmış, arkasından savaşlar, ekonomik krizler, kıtlıklar yaşanmış. Yani geçmişi iyi analiz edip geleceğe perspektifimizi geniş tutarak bakarsak çok daha akılcı ve güzel işler yapabiliriz.)

Dünyada Neler Oluyor? Avrupa Ateş Çemberinde! Krizi Fırsata Çevir

yunus emre iyitütüncü blog Geçen günlerde ABD'de başkanı BİDEN pandemi bizde bitti derken ekonomiyi kalkındırmak için açıklamalarda bulundu. Bu arada ABD piyasası ise iki çeyrekte üst üste küçüldü. Konut ve sağlık harcamalarında artış, gıda alışverişinde düşüş görüldü. İspanya'da ise bugünlerde halk sokaklarda büyük protestolar yapıyor. Sloganları ise aslında durumu özetliyor. ''Sosyal yoksullaşmaya karşı adil bir maaş artışı, düzgün bir emeklilik ve kaliteli kamu hizmeti'' ile protestolarını sürdürüyorlar. İtalya'da ise 100 binden fazla işletme kapanma tehlikesi ile karşı karşıya... İtalya'da bazı işletmeler yüksek faturalarını vitrinlerine yapıştırarak protesto etmeye başladı. Faturalar normalde 3 katından fazla artmış bulunmaktadır. Almanya'da ise artan fiyatlar nedeniyle protestolar baş gösteriyor. Almanlar "Yeter artık - donmak yerine protesto et" sloganı ile sokaklarda boy gösteriyor. Belçika'da ise binlerce kişi enerji ve hayat pahalılığını protesto etmek için sokaklarda yürüdüler. Başkent Brüksel'de bir araya gelen Belçikalılar, sürekli yükselen gıda, elektrik ve doğal gaz fiyatlarına çözüm bulunmasını dile getirdi. Protestocular bu yüksek gelen faturalar için ''faturaları bana değil Putin'e verin oldu. Benim maaşımı Putin ödemiyor, sorumlu sizsiniz" açıklamalarında bulundu. Protestocular 9 Kasım'da genel grev çağrısı yaptı.

Dünyayı İyi Okumak! Krizi Fırsata Çevir

Dünya genelinde hemen hemen aynı problemler baş göstermektedir. Bu noktada ise dünyayı iyi okuyarak ona göre yaşamımıza yön vermeliyiz. Yani geçmişe bakarsak; salgın, savaş, ekonomik kriz ve kıtlıklar birbirini takip etmiş. Bu noktada bizlerde geleceğimize yön vermek için bunları iyi anlamız gerekiyor. Olumsuz bakmak yerine bireysel olarak elimizdeki imkanları değerlendirip, yeteneklerimizi keşfedip yaşam standartlarımızı yükseltebiliriz. Çin'de kriz kelimesinin iki anlamı var. Birincisi fırsat ikincisi ise tehlikedir. Yani krizi fırsata çevirmenin her zaman bir yolu vardır. Eğer emekli, ev hanımı iseniz vb; ; kendinize hobi bahçesi edinip ürün yetiştirebilirsiniz. Bunu geliştirip iş haline dönüştürebilirsiniz. Yine emekli, öğrenci, ev hanımı vb; Youtube'da videolar çekebilirsiniz. Herhangi bir konuda araştırma çekip videolar atabilirsiniz. Eğer ticaret ile uğraşıyorsanız işiniz E ticarete taşıyabilirsiniz. E ticaret yapıyorsanız e İhracata yönelebilirsiniz. E ihracat yapıyorsanız, yabancı ülkelerde sanal ofisler açarak markanızı çok daha değerli hale getirebilirsiniz. Başlamak yada durmak yok sadece yapmak var! Instagram https://www.instagram.com/yunus.iyitutuncu/