Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahmini değiştirmesinin ardından hesaplar da değişti. Emekliler 6 aylık enflasyon farkına ek refah payı da bekliyor.

Emeklinin için Seyyanen Zam İhtimali Ortaya Çıktı! SGK Uzmanı Tarih Verdi! 

SGK, Bağkur ve memur emeklilerinin gözü temmuz ayında yapılacak zamdayken maaş hesapları da yapılmaya devam ediyor. 6 aylık enflasyon farkı yüzde 25-26 olarak bekleniyor. SGK Uzmanı İsa Karakaş refah payının ve seyyanen zam ihtimallerine dikkat çekti. Seyyanen zam için 3-4 bin TL'lik rakamı gündemi getirdi.

"O da 12 bin liranın üzerinde kuruşu kurşuna hesaplamışlar. 'Bizim alacağımız var' diyorlar. Şunu söyleyelim, gerçekçi olmak lazım maalesef. Şimdi bu enflasyonla mücadele kapsamında.

Senin de söylediğin üzere 12.000 TL bir de yüzde 25'lik zam gelecek. Onu da çarptığın zaman çok 6 aylık enflasyon farkı yüzde 23 yüzde olacak. Tüm bunların birleştirdiğinde 18 bin lirayı bulacak. Yani devletin o kadar seyyanen vermesi mümkün değil."

"Şunu altını çizmekten fayda var. Bu emekli zammıyla ilgili yeni senaryolar var. Şimdi Merkez Bankası en son tekrar enflasyon rakamının güncelledi. Mayısta yüzde 3'ten yüzde 3.04'e çıkardı."

"Yani demek ki yüzde 25'lik zam temmuz ayında cepte. Refah payı hariç refah payıyla ilgili de bir gelişme var. Çünkü zaten Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı demişti ya "Temmuz ayında belli olur." diye. Dolayısıyla Temmuz ayında bir refah payı verilmesi ihtimali de doğdu."

"Bak kök maaşla ilgili medyada yanlış yönlendirme yapılıyor. Şöyle diyorlar: En düşük emekli maaşı ne kadar? 10 bin lira. Yüzde 25 uyguladık 12 bin 500 TL. Sosyal sigortalar yasasında maaşların nasıl arttıracağı belli."

"8 bin ve altında alanlar eğer kök maaşa zam yapılırsa maaşlarında değişiklik olacak mı? Şimdi şöyle, yasa gereği kök maaşlara enflasyon farkının oranlanması gerekiyor."

Gaziantep'te Yangın Faciası! 5 Araç Küle Döndü! Gaziantep'te Yangın Faciası! 5 Araç Küle Döndü!

"8 bin TL kök maaşa yüzde 25 zam gerçekleşirse bunu uyguladın 10 bin TL oldu. Önceden devletin aradaki 2 bin TL vermiş olduğu bir fark vardı. Onu eklediğin zaman maaşı 12 bin TL olur. Benim beklentim Temmuz ayında ya refah payıyla veya en az bir 3-4 bin lira seyyanen zamla beraber bekliyoruz."

Editör: Haber Merkezi