Gaziantep haber! Gaziantep'te bir vatandaş, otomobiliyle trafikte ilerlerken telefonla konuştuğu gerekçesiyle fahri trafik müfettişinin bildirmesi üzerine kesilen idari para cezasına, herhangi bir görüntü veya fotoğraf bulunmadığı için itiraz etti.

Mahkeme heyeti de somut delile dayanmadığı gerekçesiyle cezanın iptaline karar verdi.

Gaziantep Haber! Arabası Olan Herkesi İlgilendiriyor! Delil Yoksa Ceza da Yok!

Gaziantep'te avukat İmam Akgün Çuhadaroğlu, geçen yıl ekim ayında evine gelen tebligat ile 21 Eylül 2022 tarihinde otomobiliyle trafikte ilerlerken cep telefonu ile görüşme yaparak kural ihlali yaptığı gerekçesiyle 427 lira idari para cezası kesildiğini öğrendi.

Ceza makbuzunda telefon ile görüşme yaptığını gösteren herhangi bir görsel bulunmaması üzerine Çuhadaroğlu, cezanın iptali için 2'nci Sulh Ceza Hakimliği’ne itirazda bulundu.

Söz konusu tarihte otomobilini kullanmış olabileceğini ancak telefonla görüşme yapmadığını ve ceza tutanağında da herhangi bir görsel bulunmadığını belirten Çuhadaroğlu'nun başvurusunun ardından Sulh Ceza Hakimliği inceleme başlattı.

Yapılan değerlendirme sonunda hakimlik, kabahati belgeleyen herhangi bir fotoğraf veya kamera kaydının ibraz edilememesinin keyfiliğe yol açabileceği gibi yanlış kaydedilebilecek plakaya ceza kesilmiş olabileceğini göz önünde tutarak delil yetersizliği nedeniyle cezanın iptal edilerek kaldırılmasına karar verdi.

Gaziantep ile Hatay Depremin İzlerini Birlikte Silecek! Kardeş Şehir Oluyor! Gaziantep ile Hatay Depremin İzlerini Birlikte Silecek! Kardeş Şehir Oluyor!