Oturup müşteri bekleme zamanı çoktan geldi de geçiyor. Gelişen dünyamızda çağa ayak uyduran gerek küçük işletmeler gerekse büyük işletmeler işlerini bir üst kademeye taşırken, çağın gereksinimleri karşılayamayanlar ise yolun sonundaki ışığı bir türlü göremiyor.

İşinizi E Ticarete Taşıyın ve Büyütün! Halıcı, Esnaf, Mağazacı Fark Etmez

Çok sevdiğim bir söz var, eğer uyurken para kazanmanın bir yolunu bulmazsan ölene kadar çalışırsın. O kadar doğru ve yerindeki istisnai durumlar illaki çıkacaktır, ama burada önemli olan perspektifi geniş tutmak önemli rol oynamaktadır. Herkesin bildiği Amazon yani Jeff Bezos, sitesini ilk olarak 1994 yılında kurdu. Küçük bir garajda internet üzerinden kitap satışı ile başlayan hikayesi bugün milyonlara hitap ediyor. Amazon'un aylık ziyaretçi sayısı 485 milyonu bulmaktadır. Günlük olarak ise 15 milyondan fazladır. Diğer yandan günümüze dönecek olursak hala çok büyük bir açık var ve bunu değerlendirebiliriz. Bu arada herkesin merak ettiği konuların başında ise bizim işimiz e Ticarete veya E ihracata uygun mudur? Eğer bu işe girmeyi bir şekilde kafaya koyduysanız bir şekilde işinizi entegre edebilirsiniz. İster Instagram olsun ister MarketPlace'den olsun yada pazar yerlerinden yapacağınız satışlar olsun, bir şekilde internet ortamına giriş yapabilirsiniz. Tabi burada çok önemli parametler var. E Ticarete çok doğru adımlarla yola çıkmak gerekiyor.

E Ticarette Yapılan Yanlışlar

Özellikle bazı işletmeler çok aceleci davranarak E ticarette hemen sektör lideri olma yoluna giriyor. Devasa satış yapma arzusu güdüyor. Halbuki aynı normal iş yeri açmış gibi yavaş yavaş sindire sindire iş yapılsa çok daha farklı yerlere gelinebilir. Dahası site alt yapısı satın alıp SEO [Google'a yönelik] işlem yapılmadan yüzlerce ürün yükleme yoluna gidiyorlar. Sonra da ürün satılmıyor deyip siteyi ya kapatıyorlar yada öylece duruyor. Yapılan bir hata da direkt olarak pazar yerlerinin ihtişamına kapılıp oraya ne varsa yatırım yapmak oluyor. Her şeyi pazar yerine bağlı olan işletmelerde ilerleyen zamanlarda ya bırakmak zorunda kalıyorlar yada zoraki olarak devam ettiriyorlar. Ama sonuçta tam olarak istedikleri kazançları sağlayamıyorlar. Dahası bir anda pazar yerleri alacağı komisyonu bir anda yüzde 5 iken 25'e çıkarabiliyor. Tamamen zarar noktasına gelip bırakabiliyorlar.

E Ticarette Atılacak Doğru Adımlar

E Ticarette uzun yıllar iş yapmak ve kendi sektörünüzün lideri olmak istiyorsanız doğru hamleler yapmanız gerekiyor. 1- Güzel bir alt yapılı site yani E Ticaret paketi almak 2- Daha sonra elinizdeki fiyatta rekabet edebileceğiniz ürünleri siteye açıklamalı ve kopya olmadan girmek. 3- Ürünlerin resimlerini orijinal bir şekilde HD olacak şekilde yüklemek. 4- En önemli kısım SEO (Google'a yönelik çalışma) çok iyi şekilde yapmak ve ayarlamak. 5- Markanıza ve elinizde güçlü gördüğünüz ürünlere reklam çıkmak.

GOOGLE SEO Çalışması

Google SEO çalışması belki de bu süreçte en önemli etmendir. Bu faktörü kesinlikle atlamamak gerekiyor. Bazı işletmeler site alt yapısı satın alıp birazda reklam çıktıktan sonra işin bittiğini zannediyor. Sonrada iş olmayınca yada reklama fazla para gidince buradan bir şey çıkmaz deyip siteyi kapatıyor yada eskisi kadar ilgilenmiyor. Ama burada en önemli nokta Google üzerine yapılacak SEO çalışmaları olması gerekiyor. Firmalarda maalesef bu noktayı atlıyor. Bu noktada yapacağınız çalışmalar çok önemli yer teşkil ediyor.
  • En güçlü olduğunuz anahtar kelimede ilk sırada çıkmak.
  • Belirlediğiniz ürünlerde ilk sıraları hedeflemek.
  • Site hızını iyileştirmek.
  • Mobil görünümü kullanıcı deneyimli oluşturmak.
  • Blog sitesi açıp oradan kendi sitenize yönlendirmeler yapmak.
  • Haber ve basın bültenlerinde doğal olarak backlink çalışmaları yapmak.
  • Hangi ürünün markanızın ismi ile anılmasını istiyorsanız ona göre doğal çalışmalar yapmak.
En önemli faktörler bunlar. Bu arada gerçekten yapacağınız işe inanırsanız ve doğru kişiler ile yola çıkarsanız. Çok büyük işlere imza atabilirsiniz. Bu şekilde siz büyüyeceksiniz, istihdam oluşturacaksınız ve ülke ekonomisine katkı sağlayacaksınız. Böyle yüzlerce firma düşünürsek gerek Türkiye yapılacak E ticaret gerekse E ihracat tüm Türkiye olarak kazanabiliriz. Sormak istediğiniz bir şey olursa bize yorumlardan kısmından yazabilirsiniz. Bu arada birlikte çalışmalarda yapabiliriz.