Gaziantepliler Toz Taşınıma Dikkat! Yarın Maskesiz Dışarı Çıkmayın! Gaziantepliler Toz Taşınıma Dikkat! Yarın Maskesiz Dışarı Çıkmayın!
Üç aylar duası Türkçe ve Arapça okunuşu, yarın Recep ayının ilk günü olması nedeniyle vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki, Üç aylar duası nasıl okunur? İslam peygamberi Hazreti Muhammed "Ey Allah'ım; Recep ve Şabanı bize mübarek kıl, bizi Ramazana kavuştur." diyerek dua ederdi.

Üç Aylar Duası Nasıl Okunur? Üç Aylar Duası ARAPÇA ve TÜRKÇE Okunuşu

Üç aylar duası Türkçe ve Arapça okunuşu, Recep ayının ilk günü için geri sayım devam ederken vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan üç aylar, İslam alemi için ayrı bir öneme sahiptir.

ÜÇ AYLAR DUASI ARAPÇA OKUNUŞU

"Allâhümme bârik lenâ fi Recebe ve Şa'bân, ve bellignâ Ramazân." ÜÇ AYLAR DUASI TÜRKÇE MEALİ Üç Aylar girdiği zaman İslam Peygamberi Hazreti Muhammed (S.A.V.) şöyle dua ederdi: "Ey Allah'ım; Recep ve Şabanı bize mübarek kıl, bizi Ramazana kavuştur." Hz. Muhammed (S.A.V.); başka bir hadis-i şeriflerinde ise; "Recep Allah'ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazanda ümmetimin ayıdır." Recep Ayının ilk 10 günü boyunca okunacak dua ise şu şekildedir: Allâhümme bârik lenâ fî recebe ve şa'bân ve belliğnâ ramazân vehtimlenâ bil-îmân ve yessirlenâ bil-Kur'ân.

RECEB AYI OKUNACAK TESBİH VE DUALAR

10 gün boyunca 100 kez "Sübhana'llahi'l- hayyil- kayyum" çekilmelidir. Türkçe anlamı: Ezelî ve ebedî hayat sâhibi Allâh’ım! Yaratıkların her işinde hâkim ve kâim olan Allâh’ım! Seni tüm noksan sıfatlardan tenzîh ederim. 10 gün boyunca 100 kez Sübhana'llahi'l- ehadi's-samed çekilmelidir. Türkçe anlamı ise şu şekildedir: "Tek olan ve herkesin kendisine muhtaç olduğu Rabbim Seni tüm noksan sıfatlardan tenzîh ederim." 10 gün boyunca 100 kez Sübhana'llahi'l- gafuri'r- rahim çekilmelidri. Türkçe anlamı şöyledir: "Ey merhameti bol olan ve çok affedici olan Allâh'ım! Seni tüm noksan sıfatlardan tenzîh ederim."

ÜÇ AYLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Üç Aylar bu yıl, 23 Ocak Pazartesi günü başlayacak. Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan Üç Aylar İslam alemi için ayrı bir öneme sahiptir.